Notícies | Cine

«Holmes & Watson»: Elementals

Ferrell i Reilly reprenen la col·laboració en aquesta paròdia dels mítics detectius
21-02-2019 22:47
0 vots
Imatge del film. Imatge promocional

Imatge del film. Imatge promocional

La col·laboració entre John C. Reilly i Will Ferrell ha donat grans alegries, com les molt irreverents i recomanables Pasado de vueltas, Los amos de la noticia i Hermanos por pelotas (per cert, cap d'aquests títols espanyols s'ajusta ni remotament als originals), però és cert també que tots aquests films tenien un bon guió al darrere.

Per més carisma que tinguin aquests actors, per més que la seva complicitat sigui innegable, el seu talent no és suficient per remuntar un naufragi. I Holmes & Watson, per més que ens desoli als seus fans, ho és: la idea de fer una paròdia escatològica dels personatges de l'escriptor Arthur Conan Doyle era molt engrescadora, però el resultat es limita a un encadenament de gags de dubtosa eficàcia (només un parell fan riure de debò) que sostenen una història gairebé inexistent. A Holmes & Watson, la llegendària parella de detectius posa a prova la seva capacitat deductiva per torpedinar els plans del doctor Moriarty, artífex d'un complot per eliminar la reina. I ja està, fins aquí la complexitat del seu argument. A partir d'aquesta trama tan típica, el guionista i director Etan Cohen es dedica a refiar-ho tot als diàlegs absurds, als cops d'humor gruixut i a un esperit iconoclasta que mai acaba d'encertar el to.

Tot plegat no deixa de sorprendre venint de Coen, que havia demostrat ser un bon coneixedor del gènere fent de guionista de títols com Idiocracy o Tropic Thunder. El millor de Holmes & Watson acaba sent el seu magnífic planter de secundaris, que inclou Ralph Fiennes (ja era difícil fer una pel·lícula dolenta tenint un Moriarty com aquest), Lauren Lapkus, Rob Brydon, Kelly MacDonald, Rebecca Hall i Hugh Laurie. El film ha estat un sorollós fracàs a les taquilles dels EUA: va costar 42 milions de dòlars i només n'ha recaptat 30.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook