Notícies | Cine

Julio Medem: «Les meves pel·lícules contenen en l'origen i el centre una història d'amor»

El director estrena la coproducció catalana «El ábrol de la sangre» protagonitzada per Úrsula Corberó i Álvaro Cervantes
30-10-2018 18:27
0 vots
Els dos protagonistes d'«El árbol de la sangre». ACN

Els dos protagonistes d'«El árbol de la sangre». ACN

Julio Medem ha assegurat que les seves pel·lícules contenen en el centre i origen una història d'amor. "És inevitable", diu. I la seva nova cinta, la coproducció catalana 'El árbol de la sangre', que s'estrena dimecres, no n'és una excepció. La cinta, protagonitzada per Úrsula Corberó i Álvaro Cervantes, tracta sobre una jove parella que viatja a una antiga casa de muntanya per a escriure la seva història. Teixiran el gran arbre genealògic de les seves vides i la seva família amb 25 anys de relacions i descobriran secrets que estaven ben guardats. Medem ha dit que 'El árbol de la sangre' és "una història d'amor amb forma d'arbre amb rames que són altres històries".

"Estem sempre envoltats de coses que ocultem o directament mentim", ha assegurat Medem. I, de fet, les veritats i les mentides tenen un paper molt important en aquesta pel·lícula. Segons el director de 'La pelota basca' o 'Lucia y el sexo', la intenció íntima dels dos personatges, que tenen 25 anys i s'estimen, és explicar les seves vides i les de les seves famílies. Tot i això, cadascun dels dos és conscient que té un secret que explicar a l'altra i que "quan ho facin es faran mal". Medem ha apuntat que van reconstruint -o reescrivint- aquest arbre conjunt de les seves vides i famílies i s'adonen que és "més complex i misteriós" del que imaginaven.

Medem ha dit que 'El árbol de la sangre' és "una història d'amor amb forma d'arbre o que té a dins un arbre, amb rames que són vides i que són altres històries d'amor i d'enveges, de bogeria i tragèdia". Ha assenyalat que la pel·lícula té "una atmosfera romàntica, però d'un romanticisme radical i tràgic amb els conceptes vida, sexe i mort".

La idea de la cinta li va sorgir a Medem a partir "d'una imatge del subconscient" amb vaques que baixaven del nord corrents i toros que pujaven del sud i carreteres al voltant amb cotxes i famílies. "Aquest va ser l'origen", ha apuntat. Després va veure clar que volia que la història fos explicada per dos joves que s'estimen. "És inevitable en mi perquè totes les meves pel·lícules són una història d'amor; són més coses, però en l'origen i el centre contenen una història d'amor".

Álvaro Cervantes interpreta al Marc a la pel·lícula i ha indicat que el seu personatge és un gran romàntic i des que coneix a la Rebeca "està profundament enamorat i li envia cartes d'amor, i ella serà una part fonamental de la seva vida i tindrà molta por de perdre-la". De fet, ha assenyalat que els dos personatges fan una catarsi literària per retrobar-se i per apostar per l'amor. Segons ha recalcat, el film "és un gran viatge que comença quan aquesta parella es troben i decideixen escriure el relat de les seves vides i la seva relació, on es barregen una gran quantitat de personatges".

Repartiment
A més dels dos protagonistes, la cinta té entre altres actors: Najwa Nimri, Daniel Grao, Joaquín Furriel, Patricia López Arnaiz, Maria Molins, Emilio Gutiérrez Caba, Luisa Gavasa, Josep Maria Pou i Ángela Molina.

La pel·lícula està produïda per Arcadia Motion Pictures, Galatea Films, Diamond Films Espanya, Aixerrota Films i Noodles Production (França), amb la participació d'EiTB i Movistar+, i amb el suport de l'ICAA i d'Eurimages.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook