La directora Mar Tarragona (Barcelona, 1953) porta als cinemes 'El fotógrafo de Mauthausen', un thriller basat en la història de Francesc Boix, el fotògraf i militant comunista que va lluitar amb l'exèrcit republicà durant la Guerra Civil i que va estar pres Mauthausen.

El protagonista, interpretat per Mario Casas, amb l'ajuda d'un grup de presoners espanyols del camp de concentració, arrisca la seva vida i prepara la sortida del camp d'alguns dels negatius fotogràfics per a mostrar la crueltat que s'exercia dins dels murs. Les fotografies de Boix van ser determinants per aconseguir condemnar als alts càrrecs nazis durant els judicis de Núremberg, en els quals Boix va ser l'únic testimoni espanyol. Aquesta setmana s'estrenen també els films de producció espanyola 'Quién te cantará', dirigit per Carlos Vermut, 'Bernarda', una adaptació de l´obra de Federico Garcia Lorca, i ´Un dia más con vida´, que porta a la pantalla gran el llibre autobiogràfic de Ryszard Kpuscinnski.

'Quién te cantarà'

Després de l'èxit del film 'Magical Girl' -que va obtenir la Concha d'Or a la millor pel·lícula i fins a 9 nominacions als Goya-, el també guionista i dibuixant de còmics Carlos Vermut dirigeix 'Quien te cantará', el tercer film de la seva carrera. Aquest drama explica la història de Lila, una exitosa cantant que està retirada i prepara un retorn triomfal als escenaris, però que veu el seu món regirat quan perd la memòria arran d'un terrible accident. És llavors quan coneix a Violeta, interpretada per Eva Llorach, una imitadora desconeguda que rep la proposta d'ensenyar a Lila Cassen a tornar a ser la mítica cantant. La cinta protagonitzada per l'actriu i cantat Najwa Nimri, compta amb un repartiment d'actrius conegudes com Eva Llorach, Natalia de Molina i Carme Elias.

'Bernarda'

Emilio Ruiz Barrachina dirigeix l'adaptació als cinemes de l'obra 'La casa de Bernarda Alba', el clàssic escrit per Federico García Lorca. 'Bernarda' és un drama que explica la història de cinc dones que són segrestades, tancades a una estranya fàbrica i obligades a exercir la prostitució. L'actriu catalana Assumpta Serna protagonitza el film interpretant a Bernarda, que representa la tirania, mentre que Victoria Abril fa el paper de la seva germana, que simbolitza la llibertat. El principal objectiu del llargmetratge, que està ambientada en l'època actual, és mostrar el problema del tràfic de blanques.

'Un día más con vida'

El film d'animació per a públic adult 'Un día más con vida' és el relat autobiogràfic de Ryszard Kpuscinnski que narra el seu viatge per Angola, en els últims dies del país africà com a colònia portuguesa el 1975. Aquesta coproducció polonesa i espanyola, dirigida per Damian Nenow i Raúl de la Fuente, està basada en el llibre homònim del periodista, historiador i escriptor polonès.

'La noche de Halloween'

Coincidint amb el quarantè aniversari del llançament de la primera pel·lícula de la saga 'Halloween' (1978), escrita i dirigida per John Carpenter, arriba aquesta nova entrega que es proposa retornar als orígens de la popular franquícia. Aquest desè film de la saga, que segons els seus creadors vol convertir-se en el més terrorífic de tots, torna a comptar amb la participació de John Carpente, aquesta vegada com a productor executiu. També, Jamie Lee Curtis retorna al seu paper icònic de Laurie Strode, qui arriba al seu enfrontament final amb Michael Myers, el psicòpata emmascarat que l'ha perseguit des que ella va escapar de la matança que ell va fer la nit de Halloween de quatre dècades. Jasom Blum, productor de clàssics recents del gènere com 'Expediente Warren, Paranormal Activity' o 'Sinister' i Malek Akkad, productor de part de les pel·lícules de la saga, es troben darrere d'aquest darrer projecte titulat 'La noche de Halloween'.

'Pesadillas 2: Noche de Halloween'

El llargmetratge dirigit al públic infantil 'Pesadillas 2: Noche de Halloween' és la seqüela de 'Pesadillas' (2015), ambdós films basats en la sèrie de les novel·les de terror i aventura escrites per R. L. Stine, que porta més de 400 milions d'exemplars venuts en tot el món. El film, dirigit de nou per Rob Letterman i escrit per Dareen Lemke, explica la història de dos nens que durant la nit de Halloween troben un llibre en una casa abandonada. Quan l'obren, accidentalment alliberen a Slappy i tots els monstres, dimonis i criatures del llibre, que planegen provocar una apocalipsi de Halloween. Els nens, juntament amb la germana gran d'un d'ells, hauran de treballar junts per evitar els plans malvats de Slappy.

'Un seductor a la francesa'

La coproducció francesa i belga 'Un seductor a la francesa' explica la història del capità Neuville, un gran seductor, que demana la mà de la jove Pauline, amb la desconfiança de la germana gran d'aquesta, Elisabeth. Un dia Neuville és cridat al front i deixa la seva promesa amb el cor trencat. Per animar-la, Elisabeth decideix escriure-li cartes en nom de l'estimat, el qual converteix en un heroi de guerra en els seus relats, però tot se'n va en orris quan el futur marit torna a casa. Laurent Tirard dirigeix i coescriu aquesta comèdia històrica, protagonitzada per l'oscaritzat Jean Dujardin ('The Artist'), Mélanie Laurent i Noémie Merlant.

'Egon Schiele'

'Egon Schiele' és un drama sobre la vida d´un dels artistes més provocadors de la Viena d'inicis del segle XX, les pintures del qual van escandalitzar la societat de l'època, mentre que artistes com Gustav Klimt les van considerar excepcionals. La vida del pintor i el seu art van estar marcats per dues dones: la seva germana petita, Gerti, que va ser la seva primera musa, i Wally Neuzil, la dona que va ser immortalitzada en una de les seves pintures més famoses, 'La mort i la donzella', i que es va convertir en el gran amor de la seva vida. Aquest film austríac està dirigit per Dieter Berner i protagonitzat per Noah Saaavedra en la pell d'Egon, Maresi Reigner com a la seva germana i Valerie Pachner que interpreta a Wally.

'La societat literària i el pastís de pell de patata'

'La societat literària i el pastís de pell de patata' explica lahistòria de Juliet Ashton, una escriptora d'esperit lliure que després de la Segona Guerra Mundial estableix una amistat amb els residents de Guernsey Island. Durant la guerra, els habitants de l´illa situada al Canal de la Manxa van crear un club de lectura local i Juliet Ashton decideix escriure un llibre sobre les seves experiències. La cinta està basada en el llibre homònim de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows i està protagonitzada per l´actriu Lily James.

'Sword Art Online the movie: Ordinal Scale'

El primer llargmetratge original basat en el món de l'anime 'Sword Art Online', que enllaça amb la segona i tercera temporada de la sèrie de televisió, arriba a la pantalla gran. El film d'animació, dirigit per Tomohiko Ito, se situa en l'any 2026, quan un increïble videojoc de realitat virtual derivarà en un perillós dispositiu a partir del qual la gent podrà gaudir de trepidants escenes d'acció. Reki Kawahara, autor del manga original i que ha estat guionista de la sèrie de televisió, també escriu el guió del film, on l'amor serà una de les principals lluites dels protagonistes.

'La llegenda de Redbad', en català

Recordant l'estil de les sèries 'Vikings' i 'Joc de trons´, s'estrena als cinemes aquesta superproducció medieval dirigida per l'expert en cinema d'acció i fantàstic Roel Reiné. El film holandès se situa en l'any 700 dC, quan el nord d'Europa estava dividit entre els bàrbars -grisons, saxons i danesos- i els francs, que pretenien conquerir Europa en nom del cristianisme. En la pel·lícula els francs assalten les terres del rei frisó Aldigisl, posen fi a la seva vida i llancen al mar a Redbad, que acabarà en les costes vikingues, des d'on lluitarà per recuperar el que se li va prendre. 'La Leyenda de Redbad' és un film de cruels batalles, plenes de venjança, èpica i llegenda, entre els bàrbars i els cristians.

'Director Z, el vendedor de ilusiones'

El film documental 'Director Z, el vendedor de ilusiones' tracta de la desconeguda figura del cineasta irunès Jose María Zabalza (1928-1985), que va escriure i dirigir unes vint pel·lícules durant la transició. Dirigit per Oskar Tejedor, el llargmetratge compta amb els testimonis de familiars, amics i companys de professió que van treballar amb ell, i reflexiona al voltant de la seva obra -molt sovint condicionada per la censura franquista-, sobre el moment històric que va viure i el seu llegat.

'El proxeneta. Paso corto, mala leche'

'El proxeneta. Paso corto, mala Leche' és una pel·lícula de gènere documental en què Miguel, alies 'El músico', proxeneta durant dècades, relata, amb la seva pròpia veu i des del seu coneixement privilegiat del negoci a Espanya, com funciona la prostitució i com incideix en les dones afectades. Mabel Lozano dirigeix aquest film, en el qual adapta el seu llibre 'El proxeneta' i mostra la situació de la prostitució a l'estat espanyol, des del tràfic de dones que realitzaven i continuen realitzant les màfies, fins a les enormes quantitats de diners que es reuneixen als clubs.

'Drácula de Denise Castro'

El llargmetratge 'Drácula de Denise Castro', nou projecte de la directora Denise Castro, és un fals documental emmarcat dins del gènere de terror. Els protagonistes són Claudia Trujillo, Ricard Balada, Alfredo Ruiz i la mateixa directora, que fan d'ells mateixos per explicar l'intent de Denise de gravar la seva versió de la novel·la 'Dràcula' de Bram Stoker.