Notícies | Cine

«Megalodón»: Supertauró

Jason Statham s'enfronta a un tauró prehistòric en aquest film estiuenc que ha trigat vint anys a saltar de les pàgines al cinema
10-08-2018 07:52
0 vots
Una imatge del film.

Una imatge del film.

La novel·la MEG: A Novel of Deep Terror, d'Steve Alten, es va publicar el 1997 i Disney es va interessar ràpidament per adquirir-ne els drets. No era estrany: aquesta història sobre la troballa d'un tauró que suposadament s'havia extingit un milió d'anys enrere tenia tots els ingredients per convertir-se en un blockbuster. Però quan Disney ja feia plans per a la preproducció, la Warner va estrenar Deep Blue Sea.

Durant molts anys, el director assignat al projecte, Jan de Bont, va intentar que tirés endavant, i fins i tot va filtrar alguns esborranys de producció, però el pressupost previst (gairebé 200 milions de dòlars) no acabava de convèncer cap dels inversors. La demora va portar l'holandès a saltar del projecte i, després d'una breu temptativa de cedir-lo a Guillermo del Toro, va arribar fa uns anys a les mans d'Eli Roth, que també va abandonar-lo a l'últim moment per diferències creatives. Amb la producció ja endegada, i un pressupost reduït a 150 milions, és Jon Turteltaub (responsable de La búsqueda i la seva seqüela) qui es va fer càrrec del projecte, que s'estrena avui.

Megalodón no deixa de ser una posada al dia de Tiburón, però que adopta un to més irreverent i passat de voltes. El seu protagonista, Jonas Taylor, és un especialista en rescats submarins que arrossega un trauma. Fa molts anys, explorant una zona molt desconeguda, va topar amb un tauró gegantí que teòricament estava extingit i va veure morir més de la meitat de la seva tripulació. Ara haurà d'afrontar totes les seves pors quan rep l'encàrrec de salvar els tripulants d'un buc enfonsat, i reconeix que aquell tauró, el mateix que ningú va creure que existís, és el responsable de l'incident.

Els responsables de la pel·lícula han tingut la gran pensada de fitxar ni més ni menys que Jason Statham per protagonitzar-la; per tant, sigui com sigui el resultat final, la sola idea de veure Statham contra un tauró prehistòric ja justifica el preu de qualsevol entrada. Al seu costat destaquen actors secundaris com Ruby Rose, Cliff Curtis, Rainn Wilson o l'estrella xinesa Bingbing Li.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook