Notícies | Cine

ESTRENES | El tauró més gran de tots els temps irromp als cinemes

La distopia juvenil «Mentes poderosas» també s'estrena a la gran pantalla
08-08-2018 07:42
0 vots
Fotograma del film 'Megalodón'. ACN

Fotograma del film 'Megalodón'. ACN

El megalodó, la gegantina criatura prehistòrica que va precedir el gran tauró blanc, irromp aquest divendres als cinemes amb la ficció homònima de Jon Turteltaub. La pel·lícula, una adaptació de la novel·la d’Steve Alten ‘Meg’ (1997), narra l’exploració d’un nou món submarí per part d’uns investigadors, que descobreixen atònits la presència de l’enorme i perillós animal que creien extingit. El submarinista Jonas Taylor arriscarà la seva vida per salvar l’expedició d’aquest gran perill. També divendres s’estrena ‘Mentes poderosas’, una cinta distòpica en què la joventut ha de sobreviure en un món que s’ensorra. Al film, només el 2% dels nens i adolescents han sobreviscut a una plaga que ha assolat els Estats Units, i viuen retinguts en un camp d’internament del govern. Tots ells han desenvolupat unes capacitats mentals que no poden controlar però que els podrien resultar de gran ajuda.

‘Buenos vecinos’

Des d’Islàndia arriba als cinemes la pel·lícula ‘Buenos vecinos’, un dur retrat de la societat islandesa que es presenta amb aparença de comèdia però de seguida evoluciona cap al drama. El film de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson va descobrint les disputes i els rencors entre dos veïns a partir d’una aparentment innocent disputa per l’ombra que l’arbre d’uns projecta en el jardí dels altres. Però el conflicte acabarà fent perdre els papers a tots dos bàndols. Atli, recentment divorciat viu temporalment a casa els seus pares (una de les parts implicades), i és el testimoni de tot plegat.

‘Alto el fuego’

En aquest film franco-belga, el popular actor Romain Duris (‘Una casa de locos’, ‘Persecución’) encarna un ex combatent de la Primera Guerra Mundial, Georges Laffont. Traumatitzat, l’any 1923, Lafont deixa enrere la seva vida i s’instal·la a Ghana, on prova de fer fortuna amb el negoci de les plantacions. Però l’aventura fracassa i ha de tornar a Nantes on, més encara, se sentirà desubicat. Ara, no obstant això, compta amb la companyia de l’Helene, una professora del llenguatge de signes que l’ajuda a redimir-se i a començar de nou.

‘Como nuestros padres’

La brasilera ‘Como nuestros padres’ explica la història de la Rosa (María Ribeiro), mare de dues filles i persona d’una gran seguretat personal. Inesperadament, la protagonista descobreix que no és filla de qui ella creia, i això la desconcerta i l’empeny a començar una recerca sobre ella mateixa.

‘Una relación abierta’

Com el títol dona a entendre, la comèdia romàntica de ‘Una relación abierta’ gira al voltant d’una parella que decideix assajar una relació “oberta” i mantenir sexe amb altres persones. Anna i Will, els protagonistes, s’aventuren en aquest terreny desconegut. Amb les dificultats, els dubtes i els recels propis d’una parella monògama i que ha pres la decisió a partir del comentari d’un amic, els protagonistes aniran endavant i endarrere fins a ressituar-se.

‘El protector 2’

Segona entrega de ‘El protector’, estrenada l’any 2014 i protagonitzada per Denzel Washington. L’actor afroamericà encarna novament l’ex-agent Robert McCall, que combat pel seu compte delinqüents, segrestadors o extorsionadors. En aquesta ocasió, McCall s’enfronta amb un cas que l’afecta personalment, doncs s’enfronta al segrest de la seva excompanya de la CIA, Susan Plummer (Melisa Leo). L’agent ha de combatre uns perillosos sicaris per mirar d’alliberar-la.

‘El rehén’

Aquest trhiller explica la història d’un ex diplomàtic nord-americà obligat a reprendre la seva feina per rescatar qui va ser company seu i que ara es veu immers en una gran crisi política. La història transcorre l’any 1982 a Beirut, durant la (Primera) Guerra del Líban. El protagonista (Jon Hamm, el popular actor de la sèrie ‘Mad men’) ha de mediar amb la milícia islàmica d’alliberament, que li reclamen un dels seus militants, implicat en l’assassinat d’israelians.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook