I ja en van sis. La saga Mission: Impossible ha sabut evolucionar a través de diferents cineastes i estils al llarg de més de dues dècades, tot i que queda clar que el seu gran artífex és l´actor i productor nord-americà Tom Cruise. A Fallout, el cineasta Christopher McQuarrie es converteix en el primer director que repeteix a la sèrie, i segons la crítica és una de les millors entregues que s´han rodat fins el moment.

Poc se sap de la sinopsi d´aquesta sisena part (els tràilers han sabut apuntar molt però explicar poc), més enllà que Ethan Hunt ha de sobreviure a les conseqüències d´una missió fallida i que acaba en el punt de mira de dos bàndols confrontats. També ha transcendit que haurà de tornar a col·laborar amb els seus antics aliats, que l´arc argumental recupera algunes trames i personatges de Nación secreta i que finalment es tancarà el cicle dramàtic de la dona de Hunt, que novament està interpretada per l´actriu Michelle Monaghan.

El que tots tenim claríssim és que serà una de les pel·lícules no només d´aquest estiu, sinó de tot el 2018: aquesta meravellosa obsessió de Tom Cruise per rodar una acció genuïna i analògica (aquí no hi ha CGI que valgui: les coses exploten de veritat) converteix la saga en una de les grans fites modernes del gènere.

Mission: Impossible: Fallout compta amb un magnífic repartiment, que inclou Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Simon Pegg, Vanessa Kirby, Alec Baldwin, Angela Bassett, Sean Har-ris i Ving Rhames, l´únic, juntament amb Tom Cruise, que ha aparegut a tots els films de la saga. Qui hi debutat és el compositor Lorne Balfe, un protegit de Hans Zimmer que ha sabut fer una gran relectura del famós tema principal de Lalo Schifrin.