Notícies | Cine

Emma Suárez es passa al terror amb la «La influencia»

L'actriu protagonitzarà l'òpera prima de Denis Rovira juntament amb Manuela Vellés
12-06-2018 10:03
0 vots
L'actriu Emma Suárez. EFE

L'actriu Emma Suárez. EFE

Les actrius Emma Suárez i Manuela Vellés protagonitzaran "La influencia", l'òpera prima del director català Denis Rovira, qui avança que serà una cinta "fosca, sinistra i molt dura", amb personatges i situacions "molt realistes".

"'La influencia' compta amb una gran història, no és una pel·lícula d'ensurts. No estem aquí per fer una pel·lícula banal amb moments que faran reaccionar el públic i ja està. És quelcom més profund i per això necessitava uns actors de categoria", ha declarat avui Rovira en la presentació de la pel·lícula, el rodatge de la qual s'iniciarà dilluns que ve.

Basada en la novel·la homònima de l'escriptor britànic Ramsey Campbell, "La infuencia" explica la història d'Alicia (Vellés), una dona que torna a la mansió de la qual va fugir sent una nena amb la seva nova família, formada pel seu marit (Alain Hernández) i Nora (Claudia Placer), la seva filla petita.

A la casa, Alicia haurà d'enfrontar-se al seu passat i la presència de Victòria (Emma Suárez), la possessiva matriarca de la família que ha caigut en coma profund i sobreviu connectada a una màquina, per la qual la petita Nora sent una fascinació malsana, i també a la seva germana Sara (Maggie Civantos), que cuida de Victòria.

"Per a mi va ser tot un repte adaptar la novel·la", assegura Rovira, que considera Campbell un escriptor "a l'altura de Stephen King" i que a més "sempre toca temes familiars", que són "molt comuns a l'espectador" i que són els que generaran terror "a diferents nivells".

"Classifiquem el gènere de la pel·lícula com horror, des del psicològic fins al terror més visceral", ha afirmat Rovira i ha afegit que malgrat que la pel·lícula "compta amb situacions sobrenaturals", el més important és la por que es genera a partir de les relacions matern filials i del personatge d'Emma Suárez, "el que més pes té en la pel·lícula per presència i per absència".

Un personatge carregat de misteri


Suárez no ha volgut revelar gaire del seu personatge, que està "envoltat de misteri" però ha assegurat que es tracta d'una dona en coma "amb un gran dolor per la pèrdua de la seva parella, el pare de les seves filles, que l'ha portat cap a les ombres i l'aïllament".

"És la primera vegada que interpreto una pel·lícula de terror psicològic i d'horror i tot allò que a la meva vida significa una cosa nova o diferent sempre em provoca molta curiositat i respecte i m'ofereix a més la possibilitat de treballar des d'un altre lloc els personatges i descobrir també els meus propis pors", ha afegit l'actriu.

Emma Suárez es considera "sensible" a les pel·lícules de terror i diu que ha estat "tot un desafiament" participar de manera activa en aquesta història, que compta amb el guió de Michel Gaztambide, escriptor i guionista guanyador de dos Goya per "No haurà pau per als malvats" i "Vacas" i que anteriorment tampoc havia treballat en una pel·lícula de terror.

"Crec que és interessant treballar en pel·lícules de terror amb actors i persones de l'equip tècnic que no estiguin familiaritzades amb el gènere, ha assegurat Rovira, que no obstant això sí que compta amb experiència, ja que afirma haver "crescut" amb aquest cinema i a més ha presentat la trilogia de curts "Ángel", "Lazarus taxón" i "L'aixeta" en la secció oficial del Festival de Sitges.

El director considera que el seu pas del curt al llargmetratge és "un procés natural" i que "La influència" és un projecte que porta "molt temps elaborant" perquè aixecar una pel·lícula a Espanya "no és fàcil", encara que gràcies al productor Kiko Martínez i a l'elenc d'actors ha aconseguit que es fes realitat.

Produïda per la productora Nadie es perfecto, amb la participació de RTVE i la distribució de Sony Pictures Entertainment Iberia, "La influencia" es rodarà a Astúries i Madrid, en un ambient "sòrdid i realista", que pretén modernitzar la novel·la del 1989 de Campbell als temps actuals, sense perdre l'essència del relat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook