Notícies | Cine

«Jurassic World»: dinosaures amb pedigrí

J.A. Bayona firma una esperada seqüela que li permet explorar l'Spielberg que hi ha en ell
08-06-2018 08:03
0 vots
Una imatge del film.

Una imatge del film.

Jurassic World no tenia el nivell de les primeres entregues de Jurassic Park, però igualment va aconseguir convertir-se en una de les pel·lícules més taquilleres de la història del cinema. Per a la seqüela, el productor Spielberg ha volgut arriscar i cedir les regnes a un cineasta amb un estil més propi. I l'escollit ha estat ni més ni menys que el català J.A. Bayona.

Admirador confés de Spielberg, ha acostumat a citar-lo frontalment als seus anteriors treballs. Per tant, que hagi acabat dirigint un lliurament de la saga té alguna cosa de justícia poètica, i al mateix temps permetrà comprovar com encaixa el seu estil en una superproducció amb alguns plantejaments que semblen difícils d'alterar. A Jurassic World: El regne caigut, l'illa Nublar ja no és la seu de cap parc temàtic, sinó que s'ha convertit en l'hàbitat de nombroses espècies de dinosaures que han après a viure en llibertat. Quan un volcà amenaça la seva supervivència, una expedició de rescat liderada per Claire Dearing i Owen Grady arriba a l'illa amb l'objectiu de salvar el màxim d'animals possible. Però els protagonistes no triguen a adonar-se que l'empresa que dirigeix l'operació té unes intencions molt més obscures, i tenen a veure amb els velociraptors.

Jurassic World: El regne caigut incorpora alguns tècnics habituals de Bayona, com el director de fotografia Òscar Faura, i recupera noms fonamentals de la primera entrega, com el compositor Michael Giacchino. Pel que fa al repartiment, alterna vells coneguts amb nous i prometedors fitxatges, i està encapçalat per Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, James Cromwell, Rafe Spall, Toby Jones, Justice Smith, Ted Levine, Geraldine Chaplin, B.D. Wong i Jeff Goldblum, que hi reprèn el personatge d'Ian Malcolm dues dècades després d'haver-lo interpretat a Jurassic Park i El mundo perdido.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook