Notícies | Cine

CRÍTICA | «Un lugar tranquilo» és una perla irresistible

El film de Krasinski, amb la sempre esplèndida Emily Blunt, es revela com un magnífic exemple d'una ciència-ficció intimista que copsa l'horror químicament pur
14-05-2018 21:37
0 vots
Un fotograma del film. Imatge promocional

Un fotograma del film. Imatge promocional

Potser ja esteu cansats de fantasies postapocalíptiques més o menys contundents. Però, certament, Un lugar tranquilo és revela com una mostra altament recomanable d'un dels subgèneres més tractats en els últims temps.

La pel·lícula es concentra en la lluita diària per sobreviure d'una família que és amenaçada contínuament per uns éssers alienígenes que han envaït el nostre planeta. Qualsevol estímul sonor pot provocar l'atac d'aquests monstres i, per tant, els protagonistes han acabat desenvolupat un codi de comunicació que evita les paraules.

Un lugar tranquilo suposa el tercer film com a realitzador de John Krasinski. El seu concepte pot recordar inicialment la notable (i reivindicable) Calle Cloverfield 10. Però el director nord-americà ens ha sorprès amb un exercici claustrofòbic de primer ordre que teixeix una angoixa tan pertorbadora com tallant amb una cal·ligrafia summament depurada i concisa. No hi ha cap tipus d'efectisme (ni visual ni dramàtic), en una trama carregada d'una intensitat brutal en què la brillant (i intel·ligent) posada en escena treu un rendiment excel·lent de tots els seus ingredients. Els silencis juguen irremeiablement un paper esencial en aquest magnífic exemple d'una ciència-ficció intimista que copsa amb una austeritat punyent l'horror químicament pur.

L'excel·lent repartiment transmet prodigiosament en cadascun dels fotogrames una tensió difícilment soportable. La parella protagonista (la sempre esplèndida Emiliy Blunt i el mateix Krasinski) també ho és, curiosament, a la vida real. D'altra banda, la seva filla a la ficció, Millicent Simmonds (sordmuda realment), es consolida, després de la seva aparició a Wonderstruck:El museo de las maravillas, com una de les intèrprets infantils més dotades de Hollywood. Una perla tan ombrívola com irresistible.

UN LUGAR TRANQUILO
Estats Units, 2018. Suspens, terror. 90 minuts. Direcció i guió: John Krasinski. Intèrprets: John Krasinski (Lee Abbott), Emily Blunt (Evelyn Abbott), Millicent Simmonds (Regan Abbott), Noah Jupe (Marcus Abbott), Cade Woodward (Beau Abbott), Leon Russom (home del bosc) Doris McCarthy (dona del bosc). Pantalles: Bages Centre (Manresa), Yelmo (Abrera)

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook