Notícies | Cine

CRÍTICA | «Inmersión» és ambiciosa però irregular

Tot i la davallada creativa, a Wim Wenders, que ha signat algunes de les pàgines inspirades del cinema dels anys 70 i 80, no se li pot negar la gosadia per explorar temes com la fe o la passió
15-04-2018 22:23
0 vots
CRÍTICA | «Inmersión» és ambiciosa però irregular

CRÍTICA | «Inmersión» és ambiciosa però irregular

Algunes de les pàgines més inspirades i memorables del cinema dels anys setanta i vuitanta foren escrites per Wim Wenders. En el curso del tiempo, El amigo americano, P arís, Texas i Cielo sobre Berlín són títols indispensables per als amants del cinema de cinc estrelles. Però la bona estrella del mestre alemany ha declinat en les últimes dècades, on ha rodat esplèndids documentals ( The Soul of a Man, Pina, La sal de la tierra) però ha signat llargmetratges de ficció que estan, creativament, a anys llum de les obres majors que filmà quan era un dels estendards del millor cinema d'autor. I la seva nova proposta no contribuirà precisament a canviar el panorama. Inmersión, basada en una novel·la de J. M. Ledgard, copsa l'intens (i decisiu) encontre de dues persones que estan a punt d'embrancar-se en aventures tan dispars com arriscades. Danny és una biomatemàtica que vol capbussar-se en l'Àrtic per poder trobar a les profunditats marines l'origen de la vida terrestre. D'altra banda, Danny treballa al servei de la intel·ligència britànica i ha estat destinat a Somàlia per lluitar contra l'islamisme radical.

El llegendari realitzador ens ofereix una reflexió tan ambiciosa com irregular. No es pot negar la gosadia del veterà cineasta que s'ha atrevit a explorar obertament qüestions tan complexes (i estimulants) com la fe, la passió i la intolerància. Inmersión funciona substancialment a la seva primera meitat, quan es concentra en la relació amorosa de la seva parella protagonista. Unes pinzellades líriques i les magnífiques interpretacions d'Alicia Vikander i James McAvoy aconsegueixen atrapar-nos. Però el fresc romàntic i moral que teixeix el creador germànic perd molts punts quan s'embolica gradualment en dissertacions ideològiques i polítiques.

Alemanya, 2017. Intriga, romàntic. 111 minuts. Direcció: Wim Wenders. Guió: Erin Dignam, a partir de la novel·la de J.M. Ledgard. Intèrprets: James McAvoy (James Moore). Alicia Vikander (Danielle Flinders), Alexander Siddig (Dr. Shadid), Celyn Jones (Thumbs), Reda Kateb (Saif), Charlotte Rampling (Alma), Clémentine Baert (recepcionista), Karim Wallet (Mark). Pantalles: Bages Centre (Manresa)

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook