Notícies | Cine

«La casa torcida»: Un mort a la família

Un elenc artístic de luxe dóna vida als personatges d'una de les novel·les menys conegudes però més lloades d'Agatha Christie
13-04-2018 14:27
0 vots
Glenn Close en un dels fotogrames del film de Gilles Paquet-Brenner

Glenn Close en un dels fotogrames del film de Gilles Paquet-Brenner

L’univers que va teixir l’escriptora Agatha Christie a còpia d’intrigues detectivesques, secrets i culpables sempre ha esdevingut un caramel ben llaminer per al món del cinema, el qual ja va començar a adaptar les seves obres als anys trenta del segle XX, tot i que no va ser fins que el cineasta Billy Wilder va dirigir Testigo de cargo (Witness for the Prosecution, 1957) quan aquesta popularitat es va veure corresposta amb una adaptació de primer nivell. En els darrers anys, i sobretot arran de la bona acollida que ha obtingut l’adaptació recent d’Asesinato en el Orient Express que ha realitzat Kenneth Branagh, sembla que aquesta fal·lera per adaptar altre cop les novel·les de Christie torna a estar d’actualitat.

Així ho confirmen les propres adaptacions anunciades de Muerte en el Nilo (altre cop amb Branagh rere la càmera), de la ja esmentada Testigo de cargo (en aquesta ocasió amb Ben Affleck dirigint i interpretant) i de l’estrena, aquest divendres, a les sales de La casa torcida, segurament un dels títols menys coneguts de l’escriptora però considerat, per la mateixa autora, una de les seves novel·les més reeixides.

Amb gairebé com a únic escenari l’interior d’una luxosa mansió, el relat de La casa torcida s’inicia en el moment en què Arístides Leónides, multimilionari grec establert a Gran Bretanya, és assassinat al seu palau. Les sospites de seguida recauen en els membres de la seva extensa i excèntrica família, els quals tenen tots motius suficients en més o menys grau per haver-lo matat. Sophia, la néta predilecta d’Arístides, demanarà llavors a Charles Hayward, el seu antic amant i fill d’un detectiu de Scotland Yard, que faci tot el que sigui possible per aclarir l'assassinat del seu avi. El fet que ningú tingui una coartada ferma i que apareguin més morts a mesura que avança la investigació farà, però, que tot plegat acabi embolicant-se encara més.

Amb el francès Gilles Paquet-Brenner (La llave de Sarah) com a responsable de dirigir la funció, La casa torcida inclou un elenc artístic de luxe format, entre d’altres, per la veterana Glenn Close, Terence Stamp, Gillian Anderson (l’agent Scully de la sèrie Expediente X), Max Irons (fill de Jeremy Irons) i Christina Hendricks.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook