Notícies | Cine

'El muñeco de nieve': Quan arriba la nevada

L'actor Michael Fassbender es posa en la pell de Harry Hole, el cèlebre detectiu creat pel novel·lista noruec Jo Nesbø
0 vots
Michael Fassbender en la pell de Harry Hole. Imatge promocional

Michael Fassbender en la pell de Harry Hole. Imatge promocional

L'èxit de la trilogia Millennium escrita pel malaguanyat Stieg Larsson al principi d'aquest segle va propiciar un fenomen d'abast mundial a la cerca (per part de lectors i editors sagaços) d'altres autors emmarcats en l'anomenada novel·la negra escandinava. Tot i que aquest gènere es va convertir en una mena de calaix de sastre, el cert és que van ser nombrosos els novel·listes que, sabent combinar bon ull comercial amb rigor i qualitat literària, van aconseguir posar-se en la primera línia del mercat literari.

El noruec Jo Nesbø en va ser i encara n'és un dels seus màxims exponents: amb un debut com El ratpenat l'any 1997 no tan sols va entrar en el firmament literari per la porta gran, sinó que també va iniciar el que esdevindria tota una bibliografia al voltant del seu personatge més popular, l'inspector de policia Harry Hole.

El muñeco de nieve (traduïda en català, com tota l'obra de l'autor, per l'editorial Proa l'any 2013 amb El ninot de neu) esdevé la setena entrega de les peripècies d'aquest personatge i la primera que s'adapta al cinema. En aquesta ocasió, l'inspector Harry Hole (reconegut pels seus mètodes de treball poc ortodoxos) s'ha d'enfrontar a l'estranya desaparició d'una dona durant la primera nevada de l'hivern. L'única pista de què disposa és la bufanda de la dona, que va aparèixer envoltant un ninot de neu. Això farà sospitar Hole que l'anomenat assassí del ninot de neu (que es caracteritza per matar dones les conductes de les quals desaprova) torna a estar en actiu. Amb l'ajuda de Katrine Bratt, una brillant i perspicaç agent, el policia intentarà encaixar les peces del trencaclosques a partir d'antics casos sense resoldre per connectar-los amb l'últim i brutal esdeveniment, amb el neguit afegit de trobar l'assassí abans que torni a actuar en la propera nevada.

Amb un Michael Fassbender en plena forma després de les seves interpretacions a les pel·lícules Assassin's Creed, la nova entrega d'Alien i Song to song (el darrer film de Terrence Malick, encara inèdit a les nostres sales), El muñeco de nieve disposa d'un brillant estol de secundaris format per Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Val Kilmer i Charlotte Gainsbourg.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook