Notícies | Cine

Els 10 grans fracassos cinematogràfics de l'estiu

'La guerra del planeta de los simios' o 'Los vigilantes de la playa' són alguns dels títols menys taquillers
13-09-2017 15:28
0 vots
Transformers.

Transformers.

Un cop finalitzada la temporada de blockbusters estiuencs, les primeres dades de recaptació tiren per terra les perspectives optimistes. Les xifres l'assenyalen com el pitjor període estival, en termes de taquilla, en tota una dècada als Estats Units, que encara és el principal mercat cinematogràfic, amb permís de la Xina. Davant d'aquest panorama, ja comencen a assenyalar-se els principals culpables.

Tal com indica la revista Variety, el baix rendiment de les seqüeles que s'han estrenat aquests mesos, unit al fiasco d'algunes produccions de gran pressupost, han provocat el descens del nombre de persones que va anar al cinema. La temporada ha finalitzat amb 3.800 milions de dòlars en venda d'entrades al mercat nord-americà, la qual cosa suposa una caiguda del 14,6% respecte a l'estiu anterior.

Tot i comptar amb grans èxits com 'Wonder Woman', 'Gru 3' o 'Guardianes de la Galáxia Vol. 2', la resta de produccions estiuenques no ha complert amb les expectatives d'un públic que ha preferit esperar millors ofertes a casa. Heus aquí els 10 grans fracassos cinematogràfics de l'estiu 2017:

'La torre oscura'

No va ser senzill iniciar el projecte de la Torre oscura. La popular obra de Stephen King va estar condemnada des del principi, i ni Matthew McConaughey ni Idris Elba van poder evitar que la torre s'ensorrés. Tot per recaptar poc més de 100 milions de dòlars a tot el món, 48 d'ells als Estats Units. Un pobre botí per a un film que comptava, segons Box Office Mojo, amb un pressupost de 60 milions de dòlars.

'Transformers: El último caballero'

Encara que els més de 600 milions de dòlars recaptats a tot el món podrien suggerir un rotund èxit de la nova entrega de la saga que lidera Michael Bay, la veritat és que ha estat la menys taquillera de tota la saga. Ni tan sols s'apropa al film original que va arribar als 710 milions de dòlars fa deu anys.

'La mómia'

La idea d'Universal de crear un univers de 'monstres clàssics' semblava prometedora, però el primer dels seus intents, aquesta pel·lícula protagonitzada per Tom Cruise, amb prou feines va superar els 80 milions de dòlars als Estats Units. Per fortuna per a Universal, la taquilla internacional va salvar els mobles, per fer un total que supera els 407 milions de dòlars.

'Valerian i la ciudad de los mil planetas'

Després de set anys d'ardu treball i 180 milions de dòlars de pressupost, l'adaptació de Luc Besson del popular còmic francès no ha complert amb les expectatives a recaptar tot just 211 milions de dòlars.

'Alien: covenant'

L'última entrega de l'univers d'Alien de Ridley Scott no va funcionar com s'esperava. Més de 233 milions a taquilla que, si bé cobreixen amb folgança els gairebé 100 milions de dòlars de pressupost, queden lluny dels més de 400 milions que es va embutxacar Prometheus.

'Los vigilantes de la playa'

El film de Dwayne Johnson i Zac Efron s'ha clavat una de les patacades més sonores de l'estiu. El remake cinematogràfic de la mítica sèrie de televisió dels noranta no va arribar als 178 milions de dòlars en taquilla. Xifres molt pobres per als seus gairebé 70 milions de pressupost.

'La guerra del planeta de los simios'

Cas contrari a Los vigilantes de la playa, el lliurament final de la trilogia va rebre nombrosos afalacs de la crítica, però no va convèncer els espectadors amb uns 365 milions de dòlars a tot el món que la converteixen en la cinta menys taquillera de la nova trilogia. El 2011 L'origen del Planeta dels Simis va recaptar més de 480 milions de dòlars, mentre que el 2014 la seqüela, L'alba del planeta dels simis, va recaptar més de 710 milions.

'Cars 3'

Han passat 11 anys de l'estrena del film original, però a Disney segueixen disposats a esprémer la saga Cars. El tercer lliurament s'ha convertit en la menys taquillera de totes: 344 milions de dòlars a tot el món.

'Emoji: La película'

Queda clar que l'intent d'explicar una història protagonitzada pels símbols dels missatges de text no ha interessat massa al públic. A Sony no li va suposar un gran desemborsament, uns 50 milions de dòlars, i el mal tampoc és greu. Un total mundial de 161 milions de dòlars.

'Rey Arturo: La leyenda de Excalibur'

El més nou de Guy Ritchie no ha acabat de rutllar. Fins al punt que a Warner segurament s'estaran replantejant la decisió de continuar la franquícia basada en les llegendes d'Artur. Per ara, 146 milions de dòlars a la taquilla mundial. No cobreix les despeses que ascendeixen a 175 milions de dòlars.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook