Notícies | Cine

«La torre oscura», l'adaptació d'una de les grans obres de fantasia de Stephen King

Idris Elba és el protagonista de la pel·lícula, que es projecta a Manresa i a Abrera
18-08-2017 11:43
0 vots
Un fotograma del film. Imatge promocional

Un fotograma del film. Imatge promocional

Conta el propi Stephen King que, el dia en què gairebé mor a causa d'un atropellament, el primer que va pensar va ser que ja no podria finalitzar La torre oscura. Obra magna que aplega vuit volums i més de quatre mil pàgines, La torre oscura també ha esdevingut al llarg dels anys la nineta dels ulls de diversos autors o estudis per adaptar-la al cinema. Va ser ni més ni menys l'autor de Perdidos, J.J. Abrahams, qui li va comprar el drets a King per tirar endavant el projecte. Tanmateix, la majoria de grans estudis es van fer enrere en el moment que Abrahams els explicava la proposta de realitzar set pel·lícules, una per cada volum de la sèrie (el vuitè és una mena de compendi dels anteriors).

Amb Abrahams fora del projecte, va ser el productor i cineasta Ron Howard (responsable de títols com El código Da Vinci i Willow) qui es va interessar per la idea i, sobretot, per readaptar-la a unes dimensions més humanes i, al cap i a la fi, més fàcils a l'hora de trobar finançament. Després d'uns anys barrejant diversos estudis i noms que poguessin protagonitzar el relat (es va parlar de Javier Bardem o de Liam Neeson), finalment va ser Sony Pictures la productora que va acceptar tirar-ho tot endavant. El resultat és, doncs, aquest film, que es basa principalment en El pistolero, el primer relat de l'obra, i que ens introdueix en un univers que esdevé una mena de reinvenció de l'oest americà en clau artúrica, on un personatge anomenat Roland Deschain –i últim membre d'una orde de cavalleria anomenada els Pistolers– inicia la recerca d'un edifici mitològic, La Torre Oscura.

Segons expliquen les llegendes, aquesta torre és una mena de centre de convergència de tots els universos i esdevé crucial per salvar la civilització d'aquest món postapocalíptic (i portal entre diversos temps) on habiten els personatges del relat. Pel camí, Deschain trobarà diversos personatges que l'ajudaran en la seva croada (com és el cas de Jake Chambers, un jove que sembla vingut d'un altre temps), així com s'haurà d'enfrontar a multitud d'obstacles, un d'aquests personificat en la figura de L'home de negre, el seu gran rival.

Dirigida per Nikolaj Arcel (que també va ser l'encarregat d'adaptar la primera entrega del Millennium de Stieg Larsson), La torre oscura compta amb Idris Elba en el paper del pistoler protagonista i amb Matthew McConaughey com al perillós home de negre.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook