Notícies | Cine

Mor George A. Romero, el pare del gènere zombi

El llegendari director ha mort als 77 anys després d'una llarga batalla contra un càncer
17-07-2017 19:08
0 vots
George A. Romero . Reuters

George A. Romero . Reuters

George A. Romero, el creador de 'La noche de los muertos vivientes', ha mort als 77 anys. El llegendari director ha mort després d'una llarga i agressiva batalla contra un càncer de pulmó, segons ha confirmat a Los Angeles Times el productor Peter Grunwald.

El director George A. Romero ha mort mentre escoltava la banda sonora de 'El home tranquilo' (1952), una de les seves pel·lícules favorites, amb la seva dona Suzanne Desrocher Romero i la seva filla Tina, segons ha confirmat el mitjà.

George Andrew Romero, que va dirigir pel·lícules com 'La noche de los muertos vivientes' (1968) o 'Zombi' (1978), és considerat com el pare indiscutible del gènere.

Un pel·lícula de 1968 de George A. Romero va obrir la veda dels zombis i va servir d'inspiració per a altres grans directors del gènere com David Cronenberg o Sam Raimi. La violència gràfica de la cinta, criticada per alguns mitjans i aclamada per uns altres, no va frenar que Romero ampliés després la saga amb altres cinc pel·lícules.

Després de 'La noche de los muertos vivientes' (1968) i Zombi (1978), George Romero va continuar el seu idil·li amb el gènere zombi amb 'El dia dels morts' (1985), 'La terra dels morts vivents' (2005) , 'El diari dels morts' (2007) i 'La resistència dels morts' (2009).

Amb el seu estil 'hippy' de gruixudes ulleres negres i llarga cua blanca, George A. Romero, va aprofitar les seves pel·lícules per fer crítiques contra part de la societat contemporània. El director va néixer al Bronx, Nova York, el 4 de febrer de 1940 i va assistir a la Universitat Carnegie Mellon a Pittsburgh (Pennsilvània), on es va graduar en Belles Arts.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook