Notícies | Cine

CRÍTICA | «El hombre del corazón de Hierro» té un molt bon argument rodat amb poc tremp

L'atemptat que va patir Heydrich el 1942 a Praga torna a la gran pantalla amb un Cédric Jimenez que no pren el pols al repte
0 vots
Un fotograma del film. Imatge promocional

Un fotograma del film. Imatge promocional

Reinhard Heydrich fou un dels homes més poderosos del Tercer Reich: cap de la Gestapo i un dels cervells de la «solució final». Un grup de joves txecs residents a Londres va preparar i executar a Praga un atemptat contra aquesta funesta personalitat, un dels noms paradigmàtics del nazisme.

Aquest episodi del 1942 fou reproduït en l'excel·lent Los verdugos también mueren (1942), del gran Fritz Lang, i en títols molt menys interesssants, com Siete hombres al amanecer (Gilbert, 1975) i Operación Anthropoid (Ellis, 2016). El hombre del corazón de hierro recrea de nou una de les operacions més transcendents de la resistència al nazisme en els anys foscos de la Segona Guerra Mundial. El film s'inspira en la novel·la HHhH , de Laurent Binet, i es revela com un thriller històric d'un indubtable valor testimonial.

Cédric Jimenez, autor de la discreta Conexión Marsella, no era el realitzador més adequat per traslladar a la pantalla gran amb garanties una trama amb un gran potencial reflexiu, històric i emocional. El dibuix de l'anomenat Carnisser de Praga, encarnat per un portentós Jason Clarke, s'imposa com l'ingredient més revulsiu i notori d'una intriga desproveïda de la intensitat dramàtica i del vigor narratiu suficients per esdevenir quelcom més que un telefilm de luxe que malmet substancialment un relat verídic apassionant. La nova pel·lícula del realitzador francès apareix, en definitiva, com l'enèsima mostra d'un cinema amb una premissa argumental cridanera i una resolució tèbia. Recomanable per als interessats a aprofundir en una de les pàgines històriques cabdals del segle XX.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook