Notícies | Cine

CRÍTICA | «Baby Driver», música i acció per a un gran thriller

Edgar Wright dirigeix una cinta d'acció que esdevé una de les propostes més llamineres d'aquest estiu
0 vots
Un moment del film. Imatge promocional

Un moment del film. Imatge promocional

Hi ha pel·lícules que destaquen, d'entrada, pel seu argument i d'altres que ho fan pel seu tractament. Baby Driver pertany clarament al segon apartat perquè el seu guió no és precisament un model d'originalitat, però la seva realització aporta les dosis suficients d'inventiva visual perquè el resultat final sigui certament destacable i recomanable. El seu protagonista, Baby, és un jove superdotat del volant que ha esdevingut un dels homes de confiança de Doc, un dels caps del crim organitzat de la ciutat d'Atlanta. Després d'enamorar-se de la Deborah, decideix abandonar la seva trajectòria com a delinqüent amb la seva col·laboració en el darrer atracament.

Edgar Wright, un director britànic que excel·lí amb gamberrades tan desimboltes i atractives com Zombies Party i Bienvenidos al fin del mundo, ha rodat un thriller amfetamínic que sobresurt per una posada en escena tan mil·limètrica com energètica. Les seqüències d'acció estan rodades amb un domini (i una fisicitat) excepcionals i la seva narració (frenètica i trepidant) està tocada decisivament per una concepció musical vertaderament vibrant. El director anglès ha reconegut que l'origen del seu llargmetratge rau en la cançó Bellbottoms, de Spencer Blues Explosion, i la seva banda sonora exerceix un paper més que rellevant: Baby Driver es podria definir com un musical disfressat de thriller.
Wright ens ha regalat sense cap tipus de pretensió un dels caramels més llaminers de l'estiu, una cinta policíaca decididament singular i estilitzada. Unes muntanyes russes, rotundes i sofisticades alhora, especialment recomanables per als amants del cinema d'acció amb pedigrí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook