Notícies | Cine

S'estrena Cars 3, l'aventura "dels nens grans"

La pel·lícula, en cinemes des del 14 de juliol, aborda la necessitat de tenir cura de la següent generació
0 vots
Jackson Storm i Rayo McQueen. YouTube

Jackson Storm i Rayo McQueen. YouTube

Després d'haver desplaçat a la mateixa Wonder Woman del número 1 a la taquilla nord-americana, arriba a Espanya 'Cars 3', la nova entrega de la franquícia animada de Pixar que recupera l'esperit i el protagonista del primer lliurament, Rayo McQueen, segons ha explicat avui a Madrid el seu director, Brian Fee.

Encara Rayo segueix sent el mateix cotxe de carreres segur i decidit, l'aparició de nous models més avançats i ultraràpids posen a prova la seva confiança i lideratge, i porten al centre de la història un tema no precisament infantil, adaptar-se al pas del temps.

"En Pixar sempre ens hem vist com nens grans, de manera que sempre tenim un ull posat en la diversió dels més petits, però també tendim a fer pel·lícules que signifiquin alguna cosa per nosaltres, que ens emocionin i evoquin una qüestió personal", ha assegurat Fee a EFE durant una visita promocional del film, que s'estrena el 14 de juliol.

Per construir el guió, l'equip liderat per Fee va consultar a pilots veterans i psicòlegs de la NASCAR -associació nord-americana de cotxes de curses- i en particular al pilot Jeff Gordon, que es va retirar el 2015 després d'haver coronat quatre vegades campió de la NASCAR Cup sèries.

"Als pilots els aterra la idea de retirar-se, després d'haver dedicat la seva vida a les carreres. Gordon, que conduïa des dels 12 anys, ens va confessar que el seu major pànic era no aconseguir ser bo en cap altra cosa, i això ens va inspirar molt per la història i el personatge del Rayo ", apunta Fee, que debuta en la direcció.

Una de les novetats més atractives de la nova entrega de 'Cars', franquícia llançada per John Lasseter el 2006, és l'aparició d'una jove mecànica de carreres, Creu Ramírez, que en principi intentarà ajudar el protagonista a posar-se a punt, però que també té la seva pròpia història de superació personal.

"El primer que vam tenir del personatge va ser el nom, Cruz Ramírez, que ens va encantar i després va sorgir la resta", assenyala Kevin Reher, productor de la cinta que acompanya Fee a Madrid, juntament amb la directora de fotografia i il·luminació Kim White.

"Necessitem veure més pel·lícules així", destaca White, "encara que potser no importa tant que un dels personatges principals sigui dona i llatina, sinó que sigui poderosa i interessant".

En aquest sentit, Fee ha revelat que al principi el personatge era masculí però van decidir canviar-lo. "Jo tinc dues filles, un dels guionistes té una altra filla, i un co-productor també. Tots volíem que la pel·lícula els oferís un personatge que els inspirés".

A més del pas del temps i l'acceptació de "les transformacions que experimentem al llarg de la vida", 'Cars 3' planteja una altra reflexió, segons Fee, que és la importància de tenir cura de la generació que ve darrere.

"La pel·lícula tracta de la importància de comptar amb un mentor, però també de tenir la generositat de ser-ho en algun moment", subratlla.

Contràriament al que és habitual, Fee ha arribat a la direcció en la companyia animada de Disney sense haver signat cap curt abans, però va treballar com a dibuixant de 'story board' en les dues primeres entregues de 'Cars', dirigides per Lasseter.

"He rebut molts consells de molts directors, volia aprendre tot el possible, però el més interessant ha estat saber que no passa res si falles", destaca Fee, que es va incorporar a Pixar al juny de 2003 i ha treballat en produccions com 'Ratatouille ',' Wall-E 'o' Monstres University '.

Pixar dedica molts anys al desenvolupament de projectes, sis a aquest cas. "I això és per un motiu", aclareix Fee, "permetre'ns experimentar, provar si alguna cosa funciona i sinó passar a una altra cosa. No tenir por al fracàs és una part essencial de la cultura Pixar".

'Cars' (2006) i 'Cars 2' (2011) van recaptar en total més de 1.000 milions de dòlars a les taquilles de tot el món. De moment, el tercer lliurament porta 180 milions de dòlars.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook