Notícies | Cine

'El caso Sloane': foc creuat

Jessica Chastain és una estratega política que lidera una campanya per regular la indústria armamentística als Estats Units
0 vots
Jessica Chastaine en una imatge del film.

Jessica Chastaine en una imatge del film.

La indústria de l'armament i, sobretot, els tentacles que desplega a base d'interessos econòmics ha estat tractada a bastament en el món del cinema, ja sigui a escala internacional (El señor de la guerra, on el protagonista, interpretat per Nicholas Cage, explicava amb pèls i senyals com feia i desfeia per traficar amb armes arreu del món), o en l'àmbit estricte dels Estats Units, país que, a causa de la seva permissivitat en aquests temes, esdevé epicentre de debats gairebé eterns al voltant de si s'haurien d'establir lleis per limitar l'ús d'armes de foc entre els seus ciutadans.

Al documental Bowling for Columbine, el cineasta Michael Moore partia de la tragèdia ocorreguda en un institut nord-americà per tal de desenvolupar aquest tema i analitzar-lo amb certa profunditat. A El caso Sloane, i partint d'un guió de ficció escrit pel debutant Jonathan Perera, s'incideix també en aquesta temàtica i es fa un exercici de política-ficció amb un relat que explica què podria passar si algú posés tota la carn a la graella per tal que la legislació fos efectiva i contundent amb l'ús restringit d'armes.

Així, trobem la protagonista principal del relat, Elizabeth Sloane, que s'ha forjat una brillant i reputada carrera treballant per a lobbies i condicionant les decisions dels congressistes perquè qualsevol llei tiri endavant. En el moment però, en què li sigui assignada la tasca d'aconseguir regular la legislació de la indústria de l'armament nord-americà per tal de limitar-ne l'ús, veurà que s'enfronta al repte més complicat de la seva carrera, fins al punt que s'haurà d'enfrontar a poderosos enemics, que ha d'usar totes les seves habilitats i pel camí posar en risc la seva pròpia carrera i els seus éssers estimats.

Dirigida per un tot terreny del cinema com és John Madden (capaç de cursileries com La mandolina del capitán Corelli i de films tan interessants com Su majestad Mrs. Brown), El caso Sloane cedeix gairebé tot el protagonisme a Jessica Chastain, que, des que es va donar a conèixer internacionalment amb La deuda (dirigit també per Madden), ha signat una superba filmografia que l'ha convertit en una de les actrius més cotitzades i valorades del moment.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook