Notícies | Cine

'Déjame salir': Els pares d'ella

L'actor afroamericà Jordan Peele debuta en la direcció amb una contundent crítica a la hipocresia de la societat nord-americana
0 vots
Daniel Kaluuya, protagonista de 'Déjame salir'. Imatge promocional

Daniel Kaluuya, protagonista de 'Déjame salir'. Imatge promocional

A final dels anys seixanta, encara amb els conflictes racials a flor de pell arreu dels Estats Units, Spencer Tracy, Sidney Poitier i Katharine Hepburn van protagonitzar Adivina quién viene esta noche, una comèdia dramàtica que plantejava el dilema de com una parella burgesa i acomodada s'agafaria el fet que la seva filla es volgués casar amb un home de raça negra. Més enllà d'analitzar una part de la societat clarament racista, el film incidia i tocava el punt feble d'una altra part de la societat –liberal, d'esquerres i de ment oberta– que malgrat la seva teòrica manca de prejudicis conservava igualment un pòsit racial que sorgia en moments com els que plantejava el film.

Gairebé cinquanta anys més tard, l'actor nord-americà Jordan Peele (molt conegut als Estats Units per haver protagonitzat, juntament amb el també actor Keegan-Michael Key, la sèrie d'humor Key and Peele) debuta darrere de les càmeres amb Déjame salir, un film que parteix de la mateixa premissa que el dirigit per Stanley Kramer, però que es desvia ràpidament cap a altres gèneres com la comèdia pura i dura i, fins i tot, el terror més escatològic.

Déjame salir explica la història de Chris Washington, un jove afroamericà, fotògraf d'èxit, que des de fa cinc mesos surt amb la Rose, una noia blanca. Tot i que al principi no n'està gaire convençut, en Chris acaba cedint a la invitació de la Rose per conèixer la seva família. La parella fa una escapada de cap de setmana i viatja fins a la casa dels seus pares, en Dean i la Missy, que desconeixen completament que el noi és de raça negra.

Malgrat que al principi tot és amable i políticament correcte, en Chris no triga a descobrir secrets i mentides, sobretot en relació amb els dos misteriosos empleats afroamericans que viuen a la casa i, a mesura que avança el cap de setmana, una sèrie d'inquietants descobriments el porten a conèixer una realitat que mai no s'hauria imaginat.

Amb un quartet protagonista format per Daniel Kaluuya (Sicario), Allison Williams (de la sèrie Girls), Bradley Whitford i Catherine Keener, Déjame salir no tan sols ha fet les delícies de la crítica arreu on s'ha projectat, sinó que també ha aconseguit, amb un pressupost de només cinc milions de dòlars, convertir-se en tot un èxit de taquilla als Estats Units.

Acompanyen els principals intèrprets un repartiment format per Caleb Landry Jones, Stephen Root, Milton Lil Rel Howery, Betty Gabriel, Marcus Henderson i Lakeith Standfield.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook