Notícies | Cine

10 preguntes sense resposta de 'Escuadrón Suicida'

El debut en la gran pantalla de la producció de David Ayer ha deixat errors i dubtes encara per resoldre
12-08-2016 11:54
0 vots
10 preguntes sense resposta de 'Escuadrón Suicida'

10 preguntes sense resposta de 'Escuadrón Suicida'

Llacunes en el guió, fugides sense explicació, situacions incomprensibles, accidents mortals i un propòsit que no es compleix. Són algunes de les qüestions que, després de veure ´Escuadrón Suicida´, queden sense resolució. La connexió amb ´Batman v Superman: El amanecer de la justícia´ i amb les posteriors pel·lícules de Warner/DC, explicarien breument algunes d'elles.

La gran part de les crítiques de la pel·lícula coincideixen que la pel·lícula de David Ayer és una miqueta caòtica i desordenada, fruit -més que possiblement- del seu mogut rodatge i procés de postproducció. El debut en la gran pantalla dels malvats de ´Escuadrón Suicida' consta d'encerts i d'errors. Errors entre els quals també es poden incloure diverses d'aquestes preguntes sense resoldre.

1. La identitat de Batman ja no és un secret?
La doble vida que porta Bruce Wyane com el cavaller fosc resulta no ser un secret per als seus enemics. Tant Lex Luthor, a ´Batman v Superman: El amanecer de la Justícia´, com Amanda Waller, ara a 'Suïcide Squad´, saben qui s'amaga darrere de la màscara de la ratapinyada. Aquesta última li insinua que deixi de treballar tant a les nits en l'escena post-crèdits.

2. A on va Boomerang quan abandona l'esquadró?
És un dels moments còmics de la pel·lícula. Boomerang desapareix quan té l'oportunitat, perquè Rick Flagg trenca l'aparell amb el qual controla les bombes que porten en el coll els membres de l'esquadró. Però l'australià s'uneix de nou a l'esquadró bevent una cervesa. La qüestió és, on va i per què decideix tornar? Va anar només a la licorería?

3. I quin significat té el peluix de l'unicorn?
Un altre dels grans misteris torna a tenir com a protagonista al personatge de Jai Courtney. L'unicorn de peluix que Boomerang porta a tot arreu. Una espècie d'amulet a la qual té afecte i que li serveix de protecció. Per què? No s'explica. En la presentació del personatge podria haver-se fet alguna referència sobre aquest tema, però ni rastre del motiu de l'afecte que sent per aquest ninot.

4. Per què abandona Joker a Harley després de l'accident de cotxe?
Durant la persecució entre Batman, Joker i Harley Quinn, la bogeria del vilà fa que estampi el cotxe contra l'aigua. Inexplicablement, ell desapareix i deixa Harley a la seva sort... ocasió que aprofita Batman per atrapar-la. Si Joker sent tanta inclinació a Harley, per què l'abandona davant una mort gairebé segura? I el més inquietant, a on va Joker i com aconsegueix sobreviure sense ajuda?

5. Què li succeeix al Joker després de l'accident d'helicòpter?
Joker sobreviu a aquest altre accident, deixant Harley sense el seu estimat. Com i on va? Tampoc se sap. L'escena deixa aquest sabor amarg que en realitat no ha mort, però es desconeix el seu parador. Una seqüència que obliga a l'espectador a reduir els seus nivells d'incredulitat, perquè sobreviure a un helicòpter en flames és bastant difícil. Però un dels personatges més aclamats -i gran reclam mediàtic de la pel·lícula- no podia morir d'aquesta manera.

6. Què fan exactament els productes químics?
La prova de foc en la qual Harleen Quinzel demostra el seu amor per Joker planteja aquest gran interrogant. De què està ple aquest enorme bidó de líquid viscós? És àcid? És el que provoca el canvi físic definitiu de Harleen a Harley Quinn? Les línies roses i blaves semblen indicar això, però no arriba a detallar-se.

7. Què pretén L'Encantadora?
Possiblement, el gran interrogant de la pel·lícula. La breu xerrada entre els dos germans sobre que la humanitat ja no els venera, i que per això han de dominar a la raça humana, és l'única explicació del propòsit d'Encantadora. Per això construeix una espècie de màquina que envia llum al cel i que una vegada acabada, destruirà totes les armes del món. Així dominarà el món? Desfent-se de qualsevol arma? L'Encantadora, que va trobar al seu germà en el bany, sembla no tenir molt clar els seus objectius.

8. Tortura Joker a Ike Barinholtz Griggs?
L'encarregat de vigilar (i fer la vida impossible) a Deadshot, Ike Barinholtz Griggs, és víctima d'una amenaça de Harley Quinn quan la treuen de la presó. "Estàs ben fotut", li diu Quinn. Ell insisteix que ha ajudat a Joker anteriorment, i és per això que el vilà li busca per recavar informació sobre el parador de la seva estimada. No obstant això, tot besllum de tortura desapareix en un simple gest, el de Joker posant les seves mans sobre les espatlles de Griggs. Una escena que es queda una mica curta, ja que en els tráilers el Joker promet "ensenyar-li les seves joguines".

8. On està La lliga de la Justícia quan se la necessita?
L'objectiu de reunir per força X era evitar que un methahumà com Superman es tornés en contra de la humanitat. En lloc d'això, lluiten contra l'Encantadora, com podria haver fet La lliga de la Justícia. I encara que aquesta no era la seva pel·lícula, el seu objectiu és el mateix. L'existència de l'esquadró queda equiparada a la de la Lliga, que encara no està conformada, com s'indica en l'escena post-crèdits.

9. Per què Empreses Wayne crea les nanobombes?
El sorprenent regal per als espectadors després dels crèdits de la pel·lícula, demostra que a Bruce Wayne no li agrada la idea de la Força X, i demana a Amanda Waller que la neutralitzi. No obstant això, les instal·lacions de Van Criss Laboratories, una subsidiària d'Indústries Wayne, són assaltades pel Joker per desactivar la nanobomba que porta implantada en el coll Harley Quinn. Per què si Batman no vol a l'esquadró, finança nanobombes per controlar-los? Un encàrrec d'Amanda Waller, tal vegada?

10. S'enfrontarà la Força X a la lliga de la Justícia?
És una de les grans i anhelades preguntes que deixa ´Escuadrón Suicida´, i tot per culpa de Bruce Wayne. "Acaba amb ells o hauré de fer-ho jo i els meus amics", diu l'empresari mentre es porta els documents amb els quals seran els membres de la lliga de la justícia. Si aquest enfrontament arribés a produir-se, seria una de les batalles més èpiques després de la de Batman contra Superman.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook