Notícies | Cine

Més enllà de la neu

Miguel Ángel Vivas adapta la novel·la apocalíptica "Y pese a todo..."
14-08-2015 07:33
0 vots
En el repartiment destaquen Matthew Fox i Jeffrey Donovan. Sony Pictures

En el repartiment destaquen Matthew Fox i Jeffrey Donovan. Sony Pictures

El cineasta espanyol Miguel Ángel Vivas va obtenir cert prestigi amb Secuestrados (2010), film que es va endur el premi a la millor pel·lícula de terror al Festival de cinema fantàstic d'Austin i que ens contava gairebé en temps real la brutal irrupció d'uns atracadors a la casa d'una família de classe alta. Aquest prestigi li ha permès rodar a cavall entre l'estat espanyol i els Estats Units, un fet que ha aprofitat per tirar endavant Extinction, el seu darrer projecte.

Aquesta vegada, Vivas opta per adaptar al cinema la novel·la fantàstica escrita per Juan de Dios Garduño Y pese a todo..., relat que ens situa en el futur proper, encara amb Barak Obama a la presidència, i en què el govern nord-americà, davant del temor d'un atac de l'Iran en una de les seves bases, li declara la guerra. La Xina i Rússia es posaran del costat del país oriental, i la Gran Bretanya i Israel, del costat nord-americà, fet que provoca l'esclat de la Tercera Guerra Mundial. Amb l'ús de les armes nuclears i els diversos tipus d'armes químiques, la població del món queda àmpliament reduïda. A la gèlida localitat de Bangor, un home, la seva filla i el seu veí són els únics supervivents de la guerra. A banda de les extremes temperatures que hauran de suportar, els tres també hauran de deixar a part les seves diferències gairebé irreconciliables en el moment en què descobreixin que no estan sols i que una perillosa amenaça posa en joc les seves respectives vides.

A excepció de l'actriu espanyola Clara Lago, el repartiment d'Extinction és bàsicament nord-americà, en el qual destaca la presència de Matthew Fox (actor ja habituat a relats apocalíptics com la sèrie Perdidos o el film Guerra Mundial Z) o la de Jeffrey Donovan, el qual ha participat en diversos films dirigits per Clint Eastwood, com, per exemple, El intercambio o J. Edgar.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook