Notícies | Cine

El casament que no arriba

Eternamente comprometidos és una comèdia de la factoria Apatow
0 vots
La parella d?actors que formen Emily Blunt i Jason Segel és el gran actiu d?una cinta que planteja el tema del compromís matrimonial

La parella d?actors que formen Emily Blunt i Jason Segel és el gran actiu d?una cinta que planteja el tema del compromís matrimonial

L'obsessió del cine nord-americà per les cerimònies matrimonials torna a produir-se a Eternamente comprometidos. La factoria de comèdies del productor Judd Apatow afronta deliberadament un subgènere ben freqüent que s'ha convertit en un sinònim de recaptacions generoses.

El film torna a reunir Apatow amb el director i l'estrella del film Paso de ti, Nicholas Stoller i Jason Segel, respectivament, que també han col·laborat junts en el guió de Los Muppets. Tots dos han escrit ara Eternamente comprometidos, que tracta sobre una parella, Tom i Violet, que, després d'un any sortint plegats, decideixen casar-se. Però ambdós destaquen a les seves feines i decideixen ajornar la celebració fins un moment una mica més tranquil. La data perfecta no arriba i allò que sembla una pausa temporal esdevé indefinida, provocant una tensió innecessària en l'entorn familiar.

Per al paper de Violet, Jason Segel ha optat per una actriu amb qui ja havia col·laborat en altres ocasions, Emily Blunt (Destino oculto), un dels rostres més cotitzats del Hollywood actual. Els acompanyen també Chris Pratt (Moneyball), Rhys Ifans (The amazing Spider-Man), Kevin Hart (Ahora los padres son ellos) i Chris Parnell, de la sèrie Rockefeller plaza. Eternamente comprometidos es va estrenar als Estats Units a l'abril, on ha recaptat gairebé 30 milions de dòlars, una xifra que l'allunya de ser un èxit.

La crítica li ha retret que sigui un film artificialment allargat (124 minuts de metratge), però li troben un munt de punts positius a la producció, sobretot la química de la parella protagonista i un guió divertit que aconsegueix moments sorprenentment profunds. El basc Javier Aguirresarobe s'encarrega de la direcció de fotografia, després d'una llarga filmografia on també trobem Vicky Cristina Barcelona i un parell de lliuraments de Crepúsculo.

Eternamente comprometidos pertany a una manera d'entendre les comèdies que s'ha imposat a Hollywood i que té en el productor Judd Apatow el seu màxim exponent. Es tracta de films sobre adults que no han superat l'adolescència, però que afronten el dilema, no des de la burla, sinó des de les emocions i una certa complexitat. L'èxit de la sèrie Freaks and Geeks va servir de germen d'una explosió de cinema que ha donat films tan recaptadors com Virgen a los 40, Lío embarazoso, Superfumados o La boda de mi mejor amiga, entre altres. En l'agenda més immediata d'Apatow trobem tres produccions que encaixen amb aquest perfil de films: This is 40, sobre la crisi d' arribar als quaranta, Can a song save your life?, una comèdia romàntica sobre dos escriptors de cançons, i Anchorman 2, segona part del divertit film del 2004 que a Espanya es va titular El reportero.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook