Notícies | Críticas de Cine

CRÍTICA | Santiago Segura no troba la tecla a «Padre no hay más que uno»

El film és un remake d'un títol argentí que cau pel pendent d'una comicitat vulgar i estèril
20-08-2019 19:49
0 vots
Santiago Segura protagonitza i dirigeix un film que també ha escrit jorge alvarino

Santiago Segura protagonitza i dirigeix un film que també ha escrit jorge alvarino

Santiago Segura començà la seva trajectòria artística com una figura polièdrica i hiperactiva (dirigí els curts gamberros de la sèrie Evilio i interpretà un paper important a la paradigmàtica El día de la bestia). Tor-rente, el brazo tonto de la ley, la seva opera prima en el camp del llargmetratge, no només tingué un èxit popular descomunal, sinó que també generà un vertader fenomen sociològic. Aquest film contenia, en la seva primera part, algun element suggeridor que enllaçava amb la llarga i brillant tradició de l'esperpent ibèric. Però en les seves quatre seqüeles van desaparèixer aquests encerts i el realitzador espanyol es va decantar obertament per la comèdia més xarona i paupèrrima. I així, el cinema de Segura es convertí gradualment i inexorablement en un plat de menjar ràpid tan indigest com insubstancial.

Les seves aspiracions artístiques s'han esvanit i el popular creador s'ha convertit en un producte de consum. En els últims anys ha volgut obrir altres filons i desempallegar-se (suposem que només temporablement) de Torrente. L'any passat estrenà Sin rodeos, una nova versió d'un film xilè, i ara ens presenta un altre remake d'una comèdia sud-americana.

Padre no hay més que uno s'inspira en la pel·lícula argentina Mamá se fue de viaje (Ariel Winograd, 2017), que, curiosament, ja tingué enguany una altra adaptació, la italiana 10 días sin mamá. El film relata les peripècies de Javier, un home només lliurat a la seva feina i que mai ha valorat els sacrificis domèstics de la seva muller. Però les seves idees masclistes entren en crisi quan ha d'assumir temporalment totes les responsabilitats de casa seva i cuidar els seus cinc fills.

Santiago Segura, que també encarna el personatge central de la pel·lícula, es lliura sense complexos a una comèdia blanca, amable i declaradament familiar que perfila amb una comicitat vulgar i estèril un missatge falsament progressista.

Padre no hay más que uno Espanya, 2019. Comèdia. 96 minuts. Direcció: Santiago Segura. Guió: Marta González i Santiago Segura. Intèrprets: Santiago Segura (Javier), Toni Acosta, Sílvia Abril, Leo Harlme, Luna Fulgencio, Carlos González Morollón, Anabel Alonso i Pepa Charro. Pantalles: Bages Centre (Manresa), Guiu (la Seu) i Yelmo (Abrera).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook