Notícies | Críticas de Cine

CRÍTICA | «Los hermanos Sisters», una paràbola moral disfressada de western

El film és una perla salvatge no només recomanable als incondicionals de l'èpica americana més genuïna
20-05-2019 21:15
0 vots
Un fotograma del film. Imatge promocional

Un fotograma del film. Imatge promocional

És inusual veure un western rodat per un realitzador francès. Jacques Audiard no és el primer autor del país veí que aborda el cinema de l'Oest, però sí que és un dels pocs (juntament amb el gran Jacques Tourneur) que ha aconsegit un resultat important. Un director major, amb una filmografia esplèndida ( El profeta, De óxido y hueso, Dheepan), que va acceptar l'encàrrec (i el desafiament) de traduir en imatges una novel·la de Patrick deWitt. Els seus protagonistes, Charlie i Eli, són dos assassins a sou que han estat contractats per un home molt influent perquè matin un buscador d'or que ha trobat una fórmula química per localitzar el cotitzat metall. Los hermanos Sisters està ambientada en el 1851, i ens submergeix en la febre d'or que va arrossegar milers de persones a Califòrnia.

El film desplega tota la iconografia que hom pot esperar en una nova mostra d'un dels gèneres més clàssics i paradigmàtics. I així, ens trobem amb uns personatges, uns paisatges i uns conflictes perfectament recognoscibles. Però la cinta es desmarca d'altres westerns perquè el cineasta d' Un héroe muy discreto aporta una mirada europea, totalment singular, que perfila un distanciament tan personal com intel·ligent. L'univers violent i implacable de l'Oest americà està observat amb una calculada (i subtil) barreja de tragèdia i sornegueria. Los hermanos Sisters s'imposa com una paràbola moral, disfressada de pel·lícula de l'Oest, sobre la condició humana. John C. Reilly (un dels impulsors del projecte) i Joaquin Phoenix encarnen portentosament uns antiherois reflexius. I Alexandre Desplat ens regala novament una banda sonora d'una bellesa i d'un rigor excepcionals.

La cinta d'Audiard es revela com una perla salvatge, no només recomanable als incondicionals de l'èpica americana més genuïna.

LOS HERMANOS SISTERS França, 2019. Western. 121 minuts. Direcció: Jacques Audiard. Guió: Jacques Audiard i Thomas Bidegain. De Patrick DeWitt. Intèrprets: John C. Reilly (Eli Sisters), Joaquin Phoenix (Charlie Sisters), Jake Gyllenhaal (John Morris), Riz Ahmed (Hermann Kermit Warm). Pantalles: Bages Centre (Manresa).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook