Notícies | Críticas de Cine

CRÍTICA | «La noche de Halloween» és un exercici nostàlgic tan sòlid com innecessari

La cinta plasma el retrobament, quatre dècades més tard, de Laurie Strode i l'incombustible Michael Myers
04-11-2018 22:47
0 vots
Un fotograma del film Imatge promocional

Un fotograma del film Imatge promocional

La noche de Halloween (1978) s'alça com un dels films de terror més excel·lents i influents del cinema modern. El tercer film del gran John Carpenter impulsà un subgènere ( slasher, sustentat en un horror molt explícit i amb un protagonisme majoritàriament adolescent i femení), que faria forrolla els vuitanta, i una veritable icona, Michael Myers, un monstre amb una identitat aparentment humana però que s'imposa com una manifestació gairebé abstracta del Mal. El seu impressionant èxit popular determinà el naixement d'una franquícia inesgotable.

Després de deu llargmetratges (i algun intent rellevant, com la revisió signada per Rob Zombie el 2007), ens arriba el llargmetratge que teòricament ha de tancar la mítica nissaga. La presència de John Carpenter (com a productor executiu i músic) i de Jamie Lee Curtis, després d'haver estat molt anys distanciats de la franquícia, legitimen el projecte de tornar a les fonts originals. La cinta plasma el retrobament, quatre dècades més tard, de Laurie Strode, convertida en una àvia que protegeix la seva neta, i l'incombustible Michael Myers.

El seu realitzador, David Gordon Green, havia assolit una notorietat a Hollywood com a artífex de comèdies eixelebrades com Superfumados. El director americà fa un gir a la seva carrera amb una incursió en el cinema fantàstic concebut sense complexos com un homenatge al primer Halloween. L'acurada posada en escena està farcida de picades d'ullet per als fans i recupera la llegendària melodia original.

D'altra banda, el guió incorpora un toc humorístic en què es percep el passat del cineasta i, sobretot, un rol molt més agressiu de la protagonista, que es desempallega de la seva condició d'eterna víctima i lluita contra la seva nèmesi. Un exercici nostàlgic tan sòlid com innecessari.

La noche de halloween
Estats Units, 2018. Terror. 109 minuts. Direcció: David Gordon Green. Guió: David Gordon Green i Danny McBride, i personatges de John Carpenter. Intèrprets: Jamie Lee Curtis (Laurie Strode), Judy Greer (Karen Strode), Andi Matichak (Allyson Strode). Pantalles: Bages Centre (Manresa), Ateneu (Igualada) i Yelmo (Abrera).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook