Notícies | Críticas de Cine

CRÍTICA | «La Caza», un thriller amb suspens que es queda a mitges

El film vol fusionar amb desigual sort el thriller salvatge (i immoral) i la sàtira social
08-08-2020 21:26
0 vots
Un fotograma del film

Un fotograma del film

La caza esdevingué curiosament una pel·lícula controvertida abans d'arribar a la pantalla gran. Les massacres d' El Paso i Dayton, l'agost del 2019, i una campanya dels sectors més ultraconservadors dels Estats Units (el mateix Trump es manifestà contra el film) determinaren que s'ajornés l'estrena, prevista per al setembre. Molts mesos més tard –i amb el sector cinematogràfic encara sacsejat per la pandèmia–aquesta polèmica cinta ja es pot veure en els nostres cinemes.

Estan justificades les irades reaccions dels mitjans més retrògrads? Estem davant d'una proposta vertaderament àcida i revulsiva? El plantejament és certament inquietant: dotze estranys es desperten en un bosc sense saber com hi han arribat; descobriran que són les preses d'un joc macabre i letal, ordit pels integrants d'una elit social privilegiada. La premissa no és original i evoca inevitablement el clàssic El malvado Zaroff (Pichel i Schoedsack, 1932), que ha inspirat una llarga i cridanera filmografia ( Perseguido, Battle Royale, The Purge, ?).

El film vol fusionar amb desigual sort el thriller salvatge (i immoral) i la sàtira social. Zobel (autor de l'enginyosa i pertorbadora Compliance, Sitges 2012) ens enganxa amb una narrativa enèrgica, ajustada (un metratge de 90 minuts) i farcida de sorpreses. No obstant això, el guió presenta més forats que un formatge gruyère: la descripció de la protagonista (una esplèndida Betty Gilpin) és més que esquemàtica, i la seva singular anàlisi política sobre la lluita de classes, suposadament incorrecta, es revela epidèrmica i forçada. No us avorrireu amb aquest suspens lleugerament malsà, però restareu decebudes si cerqueu una paràbola convincent amb unes intencions crítiques.

LA CAZA Estats Units, 2020. Suspens. 91 min. Direcció: Craig Zobel. Guió: Damon Lindelof i Nick Cuse. Intèrprets: Betty Gilpin (Crystal), Hilary Swank (Athena), Wayne Duvall (Don/Gary), Glenn Howerton (Richard), Ike Barinholtz (Staten Island/Handlebar), Amy Madigan (Ma), Reed Birney (Pop/Julius) i Steve Coulter (el doctor). Pantalles: Bages Centre (Manresa) i Yelmo (Abrera).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook