Notícies | Críticas de Cine

CRÍTICA | «Glass», una fantasia irregular, però potent

M. Night Shyamalan no està a l'altura dels seus millors treballs, però ha superat la seva crisi creativa
25-01-2019 18:47
0 vots
Un fotograma del film. Imatge promocional

Un fotograma del film. Imatge promocional

M.Night Shyamalan es va emcimbellar fa dues dècades amb El sexto sentido, una de les pel.lícules fantàstiques més enlluernants, influents i corprenedores dels últims temps. Els seus llargmetratges següents (títols tan excel.lents com El protegido, Señales i El bosque) van ratificar a aquest director nord-americà amb arrels hindús com un veritable privilegiat, capaç d'harmonitzar en les seves proposotes un esperit popular i una ambició creativa.

El llistó artístic va baixar perillosament, però, en la seva filmografia posterior. Glass confirma una recuperació, apuntada en el seu treball precedent, Múltiple. El film aplega els personatges d'El protegido (David Duna i Elijah Price) i de Multiple (Kevin Wendell Crumb). Els tres estan internats en un centre psiquiàtric, on els especialistas han de decidir si pateixen un trastorn mental o bé posseeixen poders extranaturals.

Glass tanca una trilogia, iniciada amb El protregido i Múltiple, que aborda amb un tractament summament personal, original i suggeridor la figura del superheroi, recurrent en el Hollywood del segle XXI. El seu enfocament, envitricollat i magnètic, no té res a veure amb el que domina actualment en el cinema dels superherois.

M. Night Shyamalan no està a l'altura dels seus millors treballs, però ha superat la seva crisi creativa i el seu nou pojecte conté, en la primera meitat especialment, una brillantor que ens arrossega amb un virtuosisme abassegador pels laberints més desassossegants. El final, marca de la casa, resulta tan sorprenent i impactant com arriscat. Una fantasia irregular però dotada d'una inqüestionable potència conceptual i visual. James McAvoy ens obsequia amb una de les composicions més inquietants de la seva carrera. Una bona notícia: el conegut realitzador ha tornat a la primera divisió€i esperem que no la deixi mai més.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook