Notícies | Críticas de Cine

CRÍTICA | «Feedback» és un exercici de suspens amb forats però absorbent

El film aconsegueix que l'espectador estigui clavat a la butaca al llarg dels seus 97 minuts
10-03-2019 21:55
0 vots
Un fotograma del film. Imatge promocional

Un fotograma del film. Imatge promocional

Molts directors espanyols aspiren actualment amb la seva opera prima, en un circuit comercial cada vegada més restringit i competitiu, a poder entrar en el mercat internacional. Aquest és el cas del debut de Pedro C. Alonso, un creador foguejat en el camp de la publicitat. El seu primer llargmetratge ha estat rodat en anglès i produït per Jaume Collet-Serra (un realitzador català que ha filmat tota la seva obra en el cinema nord-americà).

El seu escenari és un estudi londinenc de ràdio. El protagonista, Jarvis Dolan, és un periodista molt polèmic que ha assolit la fama amb un programa estrella, The Grim Reality, molt qüestionat pels sectors més retrògrads. Dos encaputxats hi irrompen armats una nit i converteixen l'emissió en directe en un veritable malson. És comprensible que Collet-Serra hagi estat el padrí de Feedback, perquè aquest film aplega tots els ingredients que defineixen el cinema de l'autor de La casa de cera. Alonso ha signat un exercici de suspens tan competent com absorbent. El llargmetratge funciona en la seva dimensió més primària i, així, aconsegueix que l'espectador estigui clavat a la butaca al llarg dels seus noranta-set minuts de metratge, en què la direcció modula hàbilment la tensió. I el cop final resulta sorprenent i impactant. No obstant això, Feedback presenta uns forats molt evidents. El seu guió apunta qüestions transcendents, d'àmbit social, que no es desenvolupen amb un mínim de convicció. El tractament dramàtic no està a l'alçada de la posada en escena. La mirada torbadora del realitzador espanyol ha tingut la inestimable col·laboració del seu principal intèrpret, el reputat i camaleònic Eddie Marsan, un actor amb una presència singular, recordat per papers secundaris però també protagonista de títols memorables com Nunca es demasiado tarde.

FEEDBACK . Espanya, 2019. Thriller. 97 minuts. Direcció: Pedro C. Alonso. Guió. Pedro C. Alonso i Alberto Marini. Intèrprets: Eddie Marsan (Jarvis), Ivana Baquero (Claire), Paul Anderson (Andrew), Richard Blake (Hunter). Pantalles: Bages Centre (Manresa) i Yelmo (Abrera).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook