Notícies | Críticas de Cine

CRÍTICA | «El veredicto», reflexions punyents en una realització tèbia

La camaleònica Emma Thompson emociona i convenç amb una composició summament depurada en una nova adaptació a la pantalla de McEwan
02-12-2018 23:14
0 vots
Emma Thompson protagonitza el fim Imatge promocional

Emma Thompson protagonitza el fim Imatge promocional

Ian McEwan (1948) s'erigeix en un dels novel·listes britànics fonamentals del darrer mig segle. Els seus textos han inspirat, d'altra banda, un munt de pel·lícules notables ( El placer de los extraños, Expiación, En la playa de Chesil?), algunes també escrites pel reputat creador. Aquest és el cas d' El veredicto, amb un guió del mateix McEwan.

El film ens apropa a la figura de Fiona Maye, jutgessa de la Cort Suprema. En el seu darrer cas ha de decidir si un menor d'edat, fill d'una família que pertany a la secta dels Testimonis de Jehovà, rep o no una transfusió de sang. La protagonista ha d'afrontar alhora una crisi profunda de parella.

El llargmetratge no respon a les convencions del cinema judicial i defuig, així, el suspens associat al desenvolupament d'un procés controvertit. El veredicto juga obertament en una altra lliga i es concentra substancialment en el retrat psicològic de la influent magistrada i en la insòlita (i desconcertant) relació que acaba tenint amb el jove implicat en el judici que ha de resoldre.

Les seqüències que recullen els seus encontres (pertorbadors i estranys) són, amb diferència, les més rellevants d'un film, que baixa ostensiblement d'intensitat quan s'ocupa dels problemes matrimonials de Fiona.

El veredicto ens proposa tot un seguit de reflexions punyents (el poder de les nostres decisions sobre altres persones), com en totes les obres concebudes per McEwan, que es concreten en un tractament seriós i mesurat.

No obstant això, la tèbia realització de Richard Eyre (autor de sòlids drames psicològics com Iris i Diario de un escándalo), sense cap tipus de nervi visual, neutralitza sensiblement l'abast d'una premissa tan profunda com desassossegant.

La camaleònica actriu Emma Thompson ens emociona i ens convenç amb una composició summament depurada. Una altra gran interpretació d'una actriu majúscula.

El veredicto Regne Unit, 2017. Drama. 105 minuts. Direcció: Richard Eyre. Guió: Ian McEwan, a partir d'una novel·la d'ell mateix. Intèrprets: Emma Thompson (Fiona Maye), Stanley Tucci (Jack Maye), Fionn Whitehead (Adam Henry), Ben Chaplin (Kevin Henry). Pantalles: Bages Centre (Manresa).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook