Notícies | Críticas de Cine

CRÍTICA | «Creed 2» no aporta res de nou

El film s'ho juga pràcticament tot a una carta: la nostàlgia més descarada
04-02-2019 11:17
0 vots
«Creed 2» Imatge promocional

«Creed 2» Imatge promocional

Hollywood ha descobert en els últims anys la fórmula per rellançar velles franquícies que ja estaven exhaustes. I així, en el segle XXI estem veient l'eclosió dels reboot, o sigui, els renaixements de nissagues que ja havien perdut el fervor popular del passat. Creed: La leyenda de Rocky va ressuscitar el 2015 el mític boxejador que va concebre fa quatre dècades l'incombustible Silvestre Stallone, una estrella septuagenària que es resisteix a llançar la tovallola amb una tenacitat increïble. L'èxit crític i popular d'aquest film (Stallone fou nominat a l'Oscar) ha propiciat la seva continuació. La premissa argumental representa gairebé una seqüela de Rocky IV. Rocky Balboa entrena el jove Adonis Jonson, fill del seu gran rival (Apollo Creed), que vol enfrontar-se a Víctor Drago, fill del boxejador que matà el seu pare.

Creed 2 s'ho juga pràcticament tot a una carta: la nostàlgia més descarada. I, així, Steven Caple Jr. (va cridar l'atenció amb la seva opera prima, The Land) ha rodat un artefacte previsible i elemental només recomanable per als incondicionals de la llegendària franquícia, que convertí l'humil Rocky Balboa en una icona nord-americana. El llargmetratge combina amb un estil rudimentari les seqüències d'acció (els combats) amb un sentimentalisme carrincló que estira com un xiclet els conflictes i els records del passat. Amb Creed 2 retrobem per enèsima vegada l'èpica dels lluitadors que malden per assolir un objectiu que sembla impossible. Qui s'atreveix a pronosticar quan finalitzarà la trajectòria de Rocky Balboa i dels seus deixebles? La taquilla ens donarà la resposta. Mentrestant, aquest producte modest seguirà alimentant la mitomania i mantindrà l'estatus privilegiat de Stallone, un vertader supervivent en el circ ultracompetitiu de Hollywood. El cinema nord-americà continua confiant en les fórmules més segures i en els noms més emblemàtics. Res de nou sota el sol.

CREED 2. Estats Units, 2019. Drama, acció. 130 minuts. Direcció: Steven Caple Jr. Guió: Sylvester Stallone. Intèrprets: Michael B. Jordan (Adonis Creed), Sylvester Stallone (Rocky Balboa), Tessa Thompson (Bianca), Phylicia Rashad (Mary Anne Creed), Dolph Lundgren (Ivan Drago), Florian Munteanu (Viktor Drago). Pantalles: Bages Centre (Manresa), Ateneu (Igualada), Guiu (la Seu) i Yelmo (Abrera).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook