Elisenda Pineda presenta a la biblioteca un llibre en clau d'humor sobre la història de la llengua catalana amb il·lustracions del dibuixant berguedà Kap. Conduirà l'acte el solsoní Uriol Gilibets.

La guionista Elisenda Pineda (Premià de Mar, 1978) debuta en l'àmbit literari amb La catalana llengua. Contra tots els embats (Ara Llibres, 2024), una obra en clau d'humor sobre la història de la llengua catalana amb il·lustracions de Kap, el pseudònim del berguedà Jaume Capdevila. L'autora presenta el llibre a Solsona de la mà del seu company de professió solsoní Uriol Gilibets.

Segons l'autora, aquest llibre és un cant a la identitat catalana i insta el lector a "preservar una llengua bellíssima". La història se centra en la vida de la Norma, la noia que va ser imatge de la campanya de la Generalitat "El català, cosa de tots" l'any 1982, i la seva filla Cati, dos personatges que expliquen la història del català fins als nostres dies i l'esforç de totes les persones que han lluitat per conservar-lo.