La sisena edició del festival Vermell Jazz, que oferirà dotze concerts durant el mes de març, s'inaugura avui amb Camp vs Camp: els germans Manel i Jordi Camp oferiran un duet inèdit amb un repertori de versions d'estàndards escollit especialment per a aquesta ocasió.

El pianista i compositor manresà Manel Camp, que va debutar amb el rock progressiu de Fusioon, es va passar al jazz, ha treballat la Cançó i ha conreat música d'arrel i clàssica, va rebre ahir el premi Enderrock a la Trajectòria, que reconeix els seus 50 anys de carrera professional. «No es una data que vulgui celebrar», diu, però sí que «hi ha hagut moltíssima activitat, no només en una música concreta, i he tingut la sort de tenir al costat gent molt bona». Per això assegura que «agraeixo moltíssim el premi, però a mi em toca agrair moltíssim a la gent amb qui he pogut fer feina i també a la gent propera que ha suportat aquest tipus d'activitat».

Manel Camp va coincidir amb el seu germà Jordi, que tocava el baix, a Fusioon. El germà petit apunta que «vaig ser l'últim d'arribar. M'ho va proposar el Santi Arisa, i vaig entrar al grup». La banda manresana Fusioon va liderar el rock progressiu estatal als anys 70, i posteriorment els dos germans van formar un trio jazzístic, sorgit de l'Esclat, que incorporava el bateria Lluís Ribalta. «Hem estat en moltíssimes formacions plegats i fent gravacions, però serà el primer cop que toquem plegats només tots dos, jo amb el piano i el Jordi amb el contrabaix», destaca el germà gran. L'esdeveniment tindrà lloc avui (20.30 h) al restaurant Vermell.

«Tinc corda per molts anys»

«Un cop muntat aquest repertori de música jazz molt emblemàtica, però amb un segell molt personal i acústic, fa il·lusió. I es podria repetir, evidentment», apunta Manel Camp, que, després de tanta activitat, «podria estar cansat, però sento que tinc corda per molts anys i tinc ganes de fer moltes coses. Estic preparant coses noves que es destaparan aviat».

La programació del Vermell Jazz continuarà demà (20 h, al Vermell) amb un concert de Lluís Coloma Trio, un dels màxims referents estatals del blues i el bugui-bugui. D'altra banda, L'Englantina acollirà, en el marc del festival (des d'avui fins al 29 de març), una exposició d'instruments i els minerals dels quals estan fets, amb motiu dels40 anys del Museu de Geologia Valentí Masachs.