Notícies | Agenda

Festa de la Llum: l'agenda del cap de setmana a Manresa

La capital del Bages viurà una festa plena d'actes culturals
21-02-2020 11:14
0 vots
La Llum va arrencar aquest divendres a Manresa | Oscar Bayona

La Llum va arrencar aquest divendres a Manresa | Oscar Bayona

Divendres

De 10 a 14 h, visites al carrer del Balç, centre d'interpretació medieval. Preu: 3 euros. Gratuït per als menors de 8 anys.

A les 10.15 h, seguici d'autoritats des de l'ajuntament i fins a l'església del Carme. A les 10.30 h, a l'església del Carme, concelebració eucarística presidida per Josep Maria Soler, pare abat de Montserrat. Amb la participació de la Capella de Música de la Seu, cor parroquial de Sant Josep i coral Font del Fil. A continuació, pujada i baixada del pilar de quatre a les escales del Carme a càrrec de la colla castellera Tirallongues. A continuació, seguici d'autoritats i de la imatgeria de Manresa fins a la plaça Major. A continuació, tronada manresana. A continuació, ballada de la imatgeria, ballada participativa del ball del Rossinyol i del ball de la Bolangera i ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Manresa.

De 18 a 21 h, en diversos espais del centre històric, Jardins de Llum 2020. Instal·lacions artístiques al carrer de l'Arc d'en Botí, edifici de l'ajuntament, capella de Sant Ignasi Malalt, carrer del Balç, sala gòtica i sota claustre de la Seu. Organització: Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central i Ajuntament.

A les 18.30 h, a l'església del Carme, concert de la Llum: 21è Memorial Maria Comas, a càrrec de la coral Font del Fil, dirigida per Rosa M. Ortega i un grup convidat.

A les 21 h, a la Sala Petita del teatre Kursaal, concert-espectacle Veus de Llum, de l'Orfeó Manresà, dirigit per Xavier Pagès.

A les 21.15 h, al Voilà!, final de la 6a edició del Llumplugged, concurs musical del Bages.

Dissabte

A les 11 h, a l'Infosèquia del parc de l'Agulla, projecte El misteri de la Llum: Canta Conte Crea, dissenyat per assolir els valors d'un conte, mitjançant la música i la creació artística. Preu: 4 euros per als infants. Descomptes per a germans. Adults gratuït. Cal inscripció prèvia a www.parcdelasequia.cat.

De 18 a 21 h, en diversos espais del centre històric, Jardins de Llum 2020. Instal·lacions artístiques al carrer de l'Arc d'en Botí, edifici de l'ajuntament, capella de Sant Ignasi Malalt, carrer del Balç, sala gòtica i sota claustre de la Seu. Organització: Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central i Ajuntament.

A les 18 h, a la Sala Gran del teatre Kursaal, espectacle de dansa Giselle, a càrrec de MTM-Ballet Clàssic Manresa i en benefici de la Fundació Althaia per a la millora de l'atenció a infants i joves.

Diumenge

A les 8 h, al vestíbul del Centre Cultural el Casino, 59è Concurs de pintura ràpida de la Llum. De 8 a 10 h, segellat de teles.  De 12.30 a 14.30 h, lliurament d'obres. A els 14.30 h, a l'Espai7, veredicte.

De 8.45 a 13.30 h, amb sortida des de l'Infosèquia del parc de l'Agulla: caminada Llocs sagrats i simbolisme de la Sèquia. 12 km. Itinerari guiat de Santa Anna de Claret a Santa Magdalena de Bell-lloc. Preu: 5 euros. Inscripcions: www.parcdelasequia.cat.

A les 9.30 h, a les instal·lacions del Club Tir Precisió de Manresa (c/ Edison, 32), tirada de la Llum pistola 30+30.

A les 18 h, a la Sala Gran del teatre Kursaal, Cançó per tornar a casa, de T de Teatre.

A les 19 h, inauguració de l'exposició del 59è Concurs de pintura ràpida de la Llum.

Dilluns

A les 19.30 h, a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om, taula rodona: Fem memòria de la Festa de la Llum, amb Fina Rovira, presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts de l'Alzheimer i altres demències; un representant del Centre Excursionista de la Comarca del Bages; i Valentí Tatjé, president de l'Associació Misteriosa Llum.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook