Notícies | Agenda

Les fires i festes d'aquest diumenge

Una selecció d'actes per sortir de casa
14-02-2020 16:43
0 vots
Carnestoltes infantil de Manresa | MIREIA ARSO

Carnestoltes infantil de Manresa | MIREIA ARSO

Festa dels Traginers, Balsareny
Durant el matí, l'acordionista diatònic Valentí Alsina actuarà al rebost i a la taverna. A la plaça de la Mel, mercat i botiga del traginer, amb productes naturals i artesans. A les 8 h, bonjorn al veïnat a càrrec dels trabucaires Morterets de Rajadell. A les 8.30 h, a la plaça de la Torrada, torrada del Traginer i demostració de l'elaboració artesana del porc. A les 9 h, al carrer del Trull, demostració de la ferrada d'un animal i obertura de la taverna. De 9.30 a 10.30 h, guarniment dels animals i car-ruatges participants a la cavalcada. A les 10.30 h, sortida des de la plaça de l'Església de la comitiva d'honor acompanyada per la cobla Ciutat de Manresa. Seguidament, comitiva a casa de la banderera a la plaça de Ricard Viñas, 4. A les 11.30 h, inici a la carretera de Moià de la cavalcada dels Traginers, amb repicada de campanes. A la plaça de l'Onze de Setembre, comentari de la cavalcada. A la plaça de la Torrada, benedicció presidida pels mossens Antoni Bonet i Joan Bajona. En acabar la cavalcada, al carrer Carrilet, 15, lliurament de la bandera del gremi al nou banderer, Jesús Acevedo Sánchez. A les 15.30 h, al circuit del castell de Balsareny, curses d'ases, ponis, mules i cavalls. De 14.30 a 15.30 h, inscripcions per a les curses. A les 17.30 h, a la plaça de la Mel, entrega dels premis de les curses al Mercat del Traginer, amb actuació de música tradicional. A les 19 h, a la taverna, acte de cloenda.

Festa de la Llum, Manresa
A les 9 h, sortida, des de l'estació d'autobusos, de la Caminada de la Llum, que baixarà la Llum des del monestir de Montserrat fins a l'església del Carme. A les 10 h, encesa de la Llum al cambril de la Mare de Déu de Montserrat. A les 16 h, arribada de la Llum a l'església del Carme. Informació i inscripcions al local del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB), al carrer Urgell, 16, de dilluns a divendres, de 19.30 a 21.30 h. Tel. 94 872 29 12. www.cecb.cat. Dilluns, de 9.45 a 13.15 h, Manresada, gimcana de geolocalització amb tecnologia mòbil impulsada per l'equip Lacenet en el marc del World Mobile City Projecte per a alumnes de 1r i 2n d'ESO. A les 19.30 h, al Conservatori, Llum, nom de dona, acte on les convidades explicaran les seves experiències professionals: Pilarín Bayés, ninotaire; Mercè Boada, investigadora; Lourdes Fisa, artista; Ada Parellada, cuinera; i Laura Ràfols, futbolista. L'acte serà conduït per la periodista Anna Vilajosana. Entrada lliure. Organització: Dones Emprenedores Innovadores de Manresa (DEIM). Dimarts, a les 10.15 h, trobada a la plaça Major per a la visita El nom dels carrers de la Llum, a càrrec del geògraf i historiador Francesc Comas. Gratuït amb reserva al Centre de Normalització Lingüística Montserrat (93 872 17 07 o manresa@cpnl.cat).

Carnestoltes infantil de Manresa
A les 11 h, concentració al carrer d'Alfons XII, per iniciar la rua de disfresses a les 11.30 h. Recorregut: Plana de l'Om, carrer del Born, plaça de Sant Domènec, primer tram del passeig de Pere III, Crist Rei, Àngel Guimerà i Carrasco i Formiguera. Arribada a les 13 h, a la font de les Oques, amb un final de festa amb la companyia deParranda i la salutació del rei i la reina. La 42a edició del Carnestoltes infantil té la música com a eix temàtic. Hi participaran 18 comparses, que aportaran 2.630 participants. Animació amb els Tabalers de Xàldiga, Les Vilatukades, la Unió Musical del Bages, els xanquers arlequins Minairons, els gegants esbojar-rats Rei de Bastos i la Puta d'Oros i els Batrakes. Organització: Ajuntament de Manresa i Imagina't.

Festa Major d'Hivern de Navarcles
De 7.30 a 8.30 h, a l'hostal Muntané, inscripcions de la 28a Pedalada BTT de Sant Valentí i 25a Ruta dels Senders. Sortida a les 8.30 h, des de davant del restaurant Muntané. Circuit llarg de 38 km a 30 km. Esmorzar i regal per a tothom. Organització: Pe-nya Ciclista Navarcles. A les 11.30 h, a l'avinguda Piscines i Esports (davant del col·legi Catalunya), inici de la cercavila de la 38a Trobada de gegants. A partir de les 12.45 h, arribada a la plaça de la Vila, concentració i ball de gegants. Organització: Colla de Geganters de Navarcles. A les 13.30 h, darrere l'ajuntament, escudellada de festa major. Preu: 5 euros. Venda de tiquets a l'ajuntament. Organització: Ajuntament.

Carnaval de Solsona
A les 08.02 h, a la plaça Major, assaig de les Sopes amb Marc Anglarill. Seguidament, enramades al nucli antic amb la Batxaranga. A les 10.29 h, a la plaça del Camp, parc infantil. A les 13.25 h, a la plaça Major, dinar Rosa d'enramadors amb bingo a la mitja part i entrega del premi d'enramadors. A les 16.27 h, a la plaça Major, capta de gegants. A les 17.30 h, a la sala polivalent, ball d'assaig amb Stressband.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook