Notícies | Agenda

Súria reincideix en l'art per a tothom

La programació cultural de teatre i música professional incorpora una obra per a públic infantil en la quarta edició
13-02-2020 21:36
0 vots
Roc Esquius presente 'Likes' | Imatge promocional

Roc Esquius presente 'Likes' | Imatge promocional

Art en Cicle ja és una proposta consolidada de programació de teatre i música professional a Súria. Enceten la quarta edició, i el públic els acompanya. Es va fer per primer cop una presentació de la programació (vegeu desglossat) i l'expectació va ser gran.

La proposta d'un grup de joves vinculat al Foment Cultural (Marc Peramiquel, Josep Junyent, Àngels Aloy i Maria Vila) és programar de forma regular en el buit d'activitat que hi ha entre la Festa Major de Sant Sebastià i les Caramelles, i la novetat d'enguany és que es proposa una obra adreçada al públic infantil: «No hi ha pràcticament oferta al poble, perquè el teatre amateur tampoc no està pensat per als infants, i és un forat per omplir. Creiem que cal arriscar-nos a veure què passa», diu Peramiquel. Per estrenar-se en el teatre infantil, s'ha escollit Sopa de pedres, el nou espectacle de les sabadellenques Engruna Teatre, «que no parla directament dels refugiats, però sí de persones que han de marxar de la seva realitat i aprendre a relacionar-se amb nova gent». L'obra, per a infants a partir de 5 anys, té una escenografia de grans dimensions.

Roc Esquius, aposta segura


El dramaturg surienc Roc Esquius és una aposta segura per a Art en Cicle. De fet, per la tradició del poble en el teatre amateur, les propostes teatrals ja són les que generen més interès del públic, mentre que no hi ha tant l'hàbit d'anar a concerts, on sovint la majoria del públic és més forà que local. Esquius, amb la companyia Dara Teatre, estrenarà la quarta edició d'Art en Cicle amb Likes, una obra «que pot tenir atractiu per als joves ja que tracta un tema actual com són les xarxes socials». Arribar al jovent és un dels reptes dels programadors d'Art en Cicle, que lamenten que la mitjana d'edat del públic «és més aviat elevada. No fem descompte per a joves, però el preu de les entrades és assequible. Suposo que és més un problema de manca d'hàbit d'anar al teatre o a concerts».

Likes és la tercera obra d'Esquius que programen, i ja té pràcticament les entrades exhaurides. «Creiem que si algú de Súria es dedica al teatre professionalment, creiem que té sentit que almenys una vegada es pugui fer l'obra al seu poble», argumenta Peramiquel. En la primera edició d'Art en Cicle es va poder veure Mars Joan, també amb la companyia Dara, i, fa un parell d'anys i fora del cicle, Sàpiens, una producció de la Sala Flyhard dirigida per Sergi Belbel.

L'oferta musical d'aquesta edició de la programació, a càrrec d'Asier Olabarreta, és «diferent, perquè fins ara eren propostes de cantant i banda, i aquest cop és una big band que encara no s'ha pogut veure gaire. Cal veure com funciona». I la darrera proposta, el microteatre, sí que ja es va poder veure en la primera edició d'Art en Cicle: «Va agradar i repetim». Serà l'única que sortirà del teatre del Foment Cultural. El punt de trobada serà davant de l'ajuntament i hi ha haurà obres en interiors i en exteriors.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook