Deu anys després que la il·lustradora solsonina Anna Terricabras Caelles (1983) - Volianna- publiqués el conte El gran viatge de la dent de lleó, el Jove Ballet Solsoní, sota la direcció de Fina Comas, el trasllada a l'escenari en un muntatge que reunirà catorze ballarines i dos ballarins, de 12 a 15 anys, del Jove Ballet Solsoní. Hi participarà, també, el Petit Ballet Solsoní, amb cinc ballarines de 7 a 12 anys que s'ocuparan de les transicions de l'espectacle. El gran viatge de la dent de lleó es podrà veure el cap de setmana al Teatre Comarcal, en dues funcions, dissabte (21 h) i diumenge (18 h).

Aquest serà, explica Martí Prades, director adjunt de la compa-nyia, el tercer espectacle de creació pròpia del Jove Ballet Solsoní, després de Pinzellades (2014) i Cor (2016). Ara, adapten el conte de Terricabras en un muntatge d'una hora i mitja on es combinaran, remarca Prades, diferents disciplines de dansa, com «la clàssica, la neoclàssica, la moderna i la contemporània». Les coreografies les signa Fina Comas, a excepció d'una, de Ramon Oller, un pas a dos amb la música de Nocturno de Carlos Bianccini.

El nou espectacle, que explica que el viatge que emprèn una llavor de dent de lleó que la portarà a conèixer un nou món, lluny de la mare, continua amb l'objectiu amb què va néixer ara fa una dècada el Jove Ballet Solsoní: «que les ballarines i els ballarins tinguin una experiència propera a la professionalitat». Els assajos van començar, remarcaPrades, el 2018 i, després de Solsona, l'objectiu és, com han fet fins ara, «buscar bolos per portar la dansa arreu».

Després de crear fa una dècada el Jove Ballet Solsoní, que ja té el Petit Ballet com a planter, Comas i Prades van engegar el 2012 l'Escola de Dansa de Solsona, un centre privat que té, actualment, més de 250 alumnes, de 3 a 18 anys. El Jove Ballet Solsoní, però, és una associació molt activa a la ciutat, que vol, diu Prades, «donar visibilitat als ballarins, estudiïn a l'escola que sigui».