Notícies | Agenda

La Coral Cardonina posa la rúbrica a un gran any

El Memorial Casafont tanca la campanya de restauració de l'orgue
05-12-2019 22:53
0 vots
Concert de la Coral Cardonina amb l'orgue en segon pla toni lara

Concert de la Coral Cardonina amb l'orgue en segon pla toni lara

La Coral Cardonina celebrarà diumenge una de les actuacions més emblemàtiques i esperades, el Tradicional Concert-Memorial Josep M. Casafont, que enguany també té la condició de cloenda dels actes que s'han realitzat durant l'any en benefici de la restauració de l'orgue de la localitat. Des del març, la campanya d'apadrinament dels tubs ha tingut un ampli suport de la societat cardonina, fins al punt que ja s'ha aconseguit gairebé tot el finançament necessari per a la restauració de l'instrument, un objectiu impulsat per un conjunt de col·lectius de la par-ròquia local.

La vetllada de diumenge a la tarda s'iniciarà amb l'Orquestra de Corda Musicant, que dirigeix Zoryana Sokhatska, i, posteriorment, s'escoltarà un duet de saxo i piano amb alumnes de l'escola municipal de música. El tenor i pianista barceloní Bernat Barat tocarà diverses peces, tant en condició de solista com d'acompa-nyant de diverses formacions.

El tàndem cardoní compost per l'actriu i cantant Teresa Company i el músic Joan Vilajosana interpretaran peces pròpies. L'Escolania de Sant Miquel, que el 2017 va cessar l'activitat coincidint amb el 325è aniversari de la seva fundació, reviurà gràcies a un grup d'excantaires que faran un repertori de temes corals i instrumentals.

Després de la primera part, serà el torn de l'organista solsoní Jordi Xandri, que tocarà l'orgue Ahlborn que la parròquia va comprar fa vint anys. Xandri acompanyarà la Coral Cardonina en la interpretació d'un repertori d'obres de grans mestres del segle XX –Edwar Elgar, Lluís Millet...– i d'autors contemporanis com Jacob de Haan, amb la direcció d'Ovidi Cobacho.

Com és propi d'aquestes dates, també hi haurà algunes peces nadalenques i la presència de dos dels personatges de les representacions dels Pastorets locals, en Beto i en Borrego, que recentment van actuar al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook