Notícies | Agenda

Mercat a Odèn per conèixer la gastronomia i el turisme

El nucli de Cambrils acull aquest diumenge unes cinquanta parades, tallers i activitats
15-11-2019 07:53
0 vots
Les parades s'estendran al complex turístic del salí de Cambrils Arxiu/ricard monsó

Les parades s'estendran al complex turístic del salí de Cambrils Arxiu/ricard monsó

El Mercat del Trumfo i la Sal d’Odèn arriba a la quarta edició amb la participació d’una cinquantena de parades i un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu donar a conèixer els productes estrella del municipi: els anomenats trumfos (patates) i la sal. De fet, el mercat es fa a Cambrils, on es pot visitar el salí i descobrir com feien la sal antigament en aquest municipi del nord del Solsonès.

La cita és aquest diumenge, 17 de novembre, de les 9 del matí a les 3 de la tarda. Hi participaran una dotzena de productors locals de trumfos i de sal, i hi haurà unes trenta parades més de productes artesanals. En concret, segons la regidora de Turisme d’Odèn, Judit Bajona, «hi haurà parades d’alimentació, de tèxtil, de fusta, de cosmètica, etc». Assegura que el mercat és una bona oportunitat per promocionar el municipi, la gastronomia i el turisme.

Les tres primeres edicions han funcionat molt bé, amb nombrosos paradistes i bona assistència de visitants. Segons la regidora, «fins ara ha tingut molt èxit, i per això mantenim el mateix format i hi introduïm cada any alguna novetat». Enguany les propostes més noves són l’espectacle infantil The little circus, i l’exposició d’eines tradicionals i maquinària moderna, «que mostren l’evolució del món del trumfo», comenta Judit Bajona.

Els visitants, a part de les parades, podran gaudir d’una jornada d’activitats lúdiques per a totes les edats. En destaca l’apartat gastronòmic, amb una demostració de cuina amb trumfos, i una degustació de plats. Altres propostes són la visita guiada al salí i el taller d’animals toca-toca. També es podran veure demostracions de cuita de trumfos al caliu i de truites amb trumfos en un fogó natural i ecològic.

La regidora Judit Bajona encreua els dits perquè el temps hi acompanyi i anima a participar en aquesta jornada festiva de diumenge: «El mercat és una oportunitat per conèixer el complex turístic del salí de Cambrils, un dels llocs atractius del municipi d’Odèn».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook