Notícies | Agenda

Arrenca la Fira de Sant Martí de Puig-reig amb variacions amb motiu del 10-N

La coincidència amb la jornada electoral impedirà que diumenge es muntin parades al mig de la travessera urbana
07-11-2019 22:32
0 vots
Un centenar de parades artesanes i de comerços ompliran demà els carrers Major i Llobregat arxiu/d.c

Un centenar de parades artesanes i de comerços ompliran demà els carrers Major i Llobregat arxiu/d.c

Un centenar d'artesans, comerços i empreses de Puig-reig exposaran els seus productes aquest dissabte a la Fira de Sant Martí de Puig-reig. Tot i que hi haurà activitat durant tot el cap de setmana, la part de mostra multisectorial serà només dissabte, als carrers Llobregat i Major (travessera urbana).

Diumenge, jornada d'eleccions generals, no és permès tallar el trànsit en determinats vials, com és el cas de la carretera titularitat de la Diputació que passa pel mig de Puig-reig. Per això les parades hi seran un sol dia. «Diumenge les botigues seran obertes i oferiran descomptes als visitants, però no hi haurà carpes al carrer perquè hem de deixar pas per als vehicles. Serà un dia d'animació al carrer, esmorzar popular, gegants, vermut musical...», explica la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Puig-reig, Rosa Garcia.

«La programació és potent, malgrat que diumenge no hi hagi la fira. Pensem que el fet de coincidir amb jornada electoral no ens ha d'afectar. El que ens fa por és el temps, perquè si fa mal temps sí que resta dinamisme i afluència», coincideixen a destacar Rosa Garcia i Toni Mujal, president de la Unió de Botiguers de Puig-reig. Animen tothom a assistir a la fira, «a viure un cap de setmana d'ambient comercial i festiu».

Aquest dissabte, els assistents podran començar el dia amb un bon esmorzar i conèixer la fira sectorial amb l'exposició de productes, artesania, indústria i entitats. Les persones que ho aprofitin per fer compres podran gaudir de vals de descompte. En paral·lel, hi haurà espectacles itinerants al carrer i animació infantil.

Cent anys de l'empresa Ballarà

Aquest dissabte a les 12 del migdia es farà la inguració oficial de la fira, que tindrà la intervenció de Joan Ricart Ballarà, amb motiu del centenari de l'empresa de rebosteria industrial Ballarà, de Puig-reig. «És una manera de fer un reconeixement a empreses del municipi amb una llarga trajectòria, com ara Ballarà», comenta la regidora Rosa Garcia.

Desfilada de moda

Un altre acte destacat de demà és la segona edició de la desfilada de moda, que es farà a les 4 de la tarda. «Es va estrenar l'any passat i va tenir molt bona acceptació. Aquest any la repetim», explica la regidora. L'organitzen les botigues de moda del poble, amb la participació de jovent de Puig-reig a la passarel·la.

Cercatapes

Com a novetat destaca el cercatapes que es farà dissabte a partir de les 6 de la tarda. Hi participen bars i restaurants del poble i oferiran, per tot el recite firal, tapes variades. La tapa de Sant Martí és una proposta gastròmica que s'amenitzarà amb la Xaranga Màgic, amb la voluntat que sigui «un bon reclam» per als visitants.

Per tancar la jornada, es farà l'acte del pubillatge i un concert jove amb DJ al pavelló d'esports.

I de diumenge en destaquen les propostes tradicionals i culturals i altres de més noves que «funcionen molt bé», com ara el vermut «Sant Martini».

La Fira de Sant Martí es clourà dilluns, festa local, amb un taller de cuina infantil «Masterxef», i missa en honor del sant.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook