Notícies | Agenda

Jornada d'artesania i tradicions, demà

Unes 70 parades d'artesania es plantaran a la plaça de l'Ajuntament, on també es faran activitats complementàries
18-10-2019 21:51
0 vots
Les parades d'artesania ompliran la plaça de l'Ajuntament arxiu/oscar bayona

Les parades d'artesania ompliran la plaça de l'Ajuntament arxiu/oscar bayona

L'artesania és l'essència de la Fira de Tardor de Navàs i es manté ben viva. Cada tercer diumenge d'octubre, la plaça de l'Ajuntament s'omple de parades d'alimentació (embotits, formatges, mel, bolets, cervesa, xocolata, pa i coques...), de bijuteria, moda, complements, decoració, cosmètica natural, llibres infantils... Demà, n'hi haurà unes setanta, de sectors molt diversos, i conviuran durant tot el dia amb un àmplia oferta lúdica i folklòrica. Els gegants i la colla gegantera hi tindran presència, així com altres entitats com és el cas de Càritas amb els seus treballs manuals. En destaca també la gran presència de puntaires, unes 220, que durant el matí mostraran l'art de fer puntes al coixí.

De forma paral·lela, a les 12 el migdia es farà la tradicional roda d'esbarts infantil i juvenil. En aquesta ocasió hi participaran tres esbarts: l'Esbart Dansaire de Taradell, els Dansaires dels Pastorets de Balsareny i l'Esbart Dansajove de Navàs. I tampoc no hi faltarà l'audició de sardanes, a les 5 de la tarda. A la mateixa hora, el públic infantil podrà gaudir de l'espectacle La llebre i la tortuga, «una aposta nova pel fet que és itinerant. Sortirà de la plaça de l'Ajuntament però recorrerà el carrers del voltant i el passeig. Així, no centralitzem tota l'activitat del diumenge a la plaça», explica el regidor Uriel Montesinos.

Altres propostes paral·leles són l'exposició de fotografies de Foto Film Navàs i la de l'aula de pintura del Club d'Avis, que s'inaugura demà i es podrà veure fins al 8 de novembre a la biblioteca.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook