Notícies | Agenda

Vuit bars i restaurants serviran tapes i broquetes per maridar amb les cerveses

La proposta gastronòmica és llaminera per a sallentins i visitants, i un bon aparador per als establiments locals
16-10-2019 22:16
0 vots
Les degustacions gastronòmiques són un bon reclam per als assistents a la Festa de la Tapa i la Cervesa de Sallent, que es fa dissabte arxiu/mireia arso

Les degustacions gastronòmiques són un bon reclam per als assistents a la Festa de la Tapa i la Cervesa de Sallent, que es fa dissabte arxiu/mireia arso

Maridatge de bon menjar i cervesa artesana. És l'essència de la Festa de la Tapa i la Cervesa de Sallent, que a part d'una gran varietat de cerveses ofereix gastronomia local en petit format: tapes i broquetes. Aquest dissabte se'n podran degustar una cinquantena, elaborades per vuit bars i restaurants del municipi. Es manté la mateixa xifra de l'any passat amb alguna baixa que s'ha cobert per una nova incorporació. Per als cuiners que repeteixen, «és una bona manera de donar a conèixer la cuina que fem», pensa Dani Aguilar, responsable del Bar Piscines, que fa referència «al bon ambient que es viu a la plaça Sant Antoni Maria Claret enmig de cervesers artesans, restauradors i músics en directe».

Qualitat i proximitat

Alguns dels plats que es podran tastar són ous estrellats amb foie, costella al forn amb ratafia, fideuà, arròs negre, cargols, escalivada amb formatge de cabra, truita de patates, botifarra amb parmesà, croquetes, porcions de pizza i migas, entre d'altres. Tampoc en faltaran de dolces.

Cada establiment elabora diverses tapes, n'hi ha molta varietat, i solen tenir molta sortida. «Són tapes bones i elaborades amb productes de proximitat i de qualitat», remarca Josep Puig, president de l'Associació de Comerciants de Sallent. És un valor afegit d'una festa que deixa bon regust de boca i cada any guanya adeptes. La Festa de la Tapa i la Cervesa o Oktoberfest s'ha fet un nom propi «i serveix també d'aparador per al nostre poble», assegura Josep Puig.

Les tapes i la cervesa artesana són un bon al·licient per al públic, jove i adult, i ho demostra el fet que la festa guanya poder de convocatòria any rere any. «Fins ara l'evolució ha esta molt bona, la festa ha anat creixent i ja ens hem fet un nom més enllà de Sallent. Ho demostra el fet que ens visita molta gent de fora», apunta Josep Puig.

Els organitzadors esperen que la bona afluència de públic es repeteixi també aquest any, malgrat que la festa se celebrarà només dissabte. S'ha suspès l'obertura de les parades i l'inici de l'activitat demà a la tarda, amb motiu de la vaga general. Serà el format que la festa tenia ens els seus inicis: un sol dia, tal com argumenta Josep Puig: «Els últims anys estàvem acostumats amb activitat a partir de divendres a la tarda i aquest cop, excepcionalment, divendres no hi haurà Oktoberfest».

Preus dels tiquets

Els tiquets es vendran a la carpa central, ubicada a la plaça Sant Antoni Maria Claret, que és l'espai on es desenvolupa la Festa de la Tapa i la Cervesa. La broqueta valdrà 1 euro, i la tapa 2 euros. Tastos que es podran acompanyar de cervesa artesana, a 1,50 euros el got.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook