Notícies | Agenda

Sis cerveseres amb nombroses varietats seran dissabte a l'Oktoberfest sallentí

És una oportunitat per tastar i descobrir noves cerveses artesanes, des de les més suaus fins a les més amargues
16-10-2019 22:16
0 vots
Gran assortiment de cerveses Cerberus, de Cervesera Artesenca

Gran assortiment de cerveses Cerberus, de Cervesera Artesenca

La Festa de la Tapa i la Cervesa de Sallent, o Oktoberfest, s'ha convertit en una cita ineludible per als paladars cervesers. Dissabte, sis cerveseres artesanes donaran a conèixer un ampli ventall d'aromes i sabors. «Calculo que hi haurà entre trenta i quaranta varietats diferents», assenyala Joan Villar, que col·labora en l'organització com a assessor.

Les empreses participants en aquesta edició són sis, el mateix nombre que l'any passat però amb algun canvi. Enguany hi seran els quatre productors del Bages que ja s'han fet un nom fora de la comarca: La Pirata, Cervesera Artesenca (Cerberus), Grenyut i Guineu. Completen la llista la berguedana Quer, i La Selvaseria, de Vidreres. Faran parada a Sallent amb diverses referències, presentaran novetats o apostaran per cerveses clàssiques que funcionen bé. N'hi haurà de més suaus, de més amargues, de més afruitades... «és molt interessant poder conèixer el ventall de cerveses que es fan a casa nostra», diu Villar. Les festes i fires de cervesa artesana són una oportunitat per tastar-ne i descobrir-ne de noves, i per guanyar adeptes. Cada vegada hi ha més amants de la cervesa artesana. El sector està en auge. Creixen els consumidors i els productors. «I sobretot augmenta la capacitat de producció i la varietat de receptes», remarca Joan Villar, «i això és un indicador de l'interès per la cervesa artesana». En aquest sentit posa un altre exemple rellevant: «Fa un any a Sallent només hi havia un establiment on es podia beure cervesa artesana, ara ja n'hi ha tres. Això demostra que hi ha demanda».

L'any passat els sis cervesers que van participar a la Festa de la Tapa i la Cervesa de Sallent en van vendre més d'un miler de litres (el preu és d'1,50 euros cada got de 0,25 litres). La cervesa artesana tira amb molta força i els elaboradors aprofiten esdeveniments d'aquest tipus per promocionar els seus productes. «Ser a Sallent és un encert. Hi ha molt bon ambient i s'hi senten molt a gust tant els productors com els assistents, així com els bars i restaurants que hi participen elaborant tapes». La festa s'ha fet un nom propi, la repercussió cada cop és més gran i serveix d'aparador per al poble.

Cervesa i gastronomia seran un bon reclam per a sallentins i visitants, que també gaudiran de música en directe durant la jornada. La cita és aquest dissabte de 2/4 de 12 del matí a les 12 de la nit a la plaça Sant Antoni Maria Claret.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook