Notícies | Agenda

La mongeta, el reclam de la fira de Castellfollit

El producte, únic i originari del municipi, serà protagonista de la mostra que es farà aquest diumenge al matí, amb activitats variades
10-10-2019 21:51
0 vots
La mongeta de Castellfollit del Boix és una varietat única RAIELS

La mongeta de Castellfollit del Boix és una varietat única RAIELS

Castellfollit del Boix celebra aquest diumenge, de 10 a 2, la segona edició de la Fira de la Mongeta, que esdevindrà de nou una plataforma per donar a conèixer arreu del territori aquest producte autòcton de Castellfollit i dinamitzar el municipi.

Mercat, gastronomia i oci

La fira està enfocada a un públic familiar i pretén repetir l'èxit de l'any passat. Entre les propostes, hi haurà un mercat agroalimentari on es podrà trobar la mongeta de Castellfollit i una àmplia varietat de productes de proximitat i artesanals.

Cal destacar que els visitants podran tastar i degustar la mongeta i altres productes. Una experiència gastronòmica que es completarà amb la participació dels restaurants del municipi. A més, com a novetat, l'associació Els Fogons Gastronòmics del Bages oferirà una demostració culinària en directe.

De manera paral·lela, hi haurà demostracions de com es batien antigament les mongetes, i es farà una xerrada per conèixer les propietats gastronòmiques d'aquest llegum. També s'han programat activitats pensades per als més petits com ara jocs gegants i contacontes sobre la temàtica de la vida al camp.

Una varietat única per revaloritzar

La mongeta de Castellfollit del Boix és una varietat autòctona i originària d'aquest municipi. És un dels 55 productes singulars catalogats per la Xarxa de Productes de la Terra. La distinció destaca les característiques úniques de la mongeta, que la diferencia de la resta i l'arrela al seu municipi.

Segons l'alcalde de Castellfollit del Boix, Celestí Rius, la fira no només «revaloritzarà la mongeta en els àmbits gastronòmic i productiu», sinó que també servirà «per promocionar Castellfollit del Boix a través del seu producte més singular i identitari».

Una activitat pensada per revaloritzar la mongeta és un projecte per a la millora genètica de la varietat tradicional, impulsat per l'Ajuntament amb el suport del Consell Comarcal del Bages i la Fundació Miquel Agustí des de l'any 2011.

Consulta el programa d'actes aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook