Notícies | Agenda

La incorporació d'un tast de vins a cegues és la principal novetat de la 24a Festa de la Verema

El nucli antic d'Artés s'omplirà aquest dissabte i diumenge de propostes vinícoles, gastronòmiques i musicals
03-10-2019 21:12
0 vots
Els visitants podran degustar vins de la DO Pla de Bages arxiu/mireia arso

Els visitants podran degustar vins de la DO Pla de Bages arxiu/mireia arso

Les vinyes del Bages fan olor de verema. S'hi ensuma una barreja d'olor de terra, most i raïm. És el moment que toca collir el raïm perquè estigui al punt òptim per fer-ne vins i caves. La verema és la gran festa de la vinya i dels cellers, l'esforç i els anhels de tota l'anyada es condensen en pocs dies. Una època ideal per viure-la també en forma de festa del vi.

La Festa de la Verema del Bages arriba a la 24a edició amb tendència ascendent. Un dels motius és el treball dels cellers de la comarca, que genera cada cop més interès i més reconeixement de la ciutadania, que viu la Festa de la Verema com un esdeveniment únic i particularment arrelat a Artés.

Concurs de tast a cegues

Tot i que el dia fort es viurà diumenge, les propostes de dissabte a la tarda i a l vespre ja han convertit la jornada en un gran reclam. Com a novetat d'enguany, hi haurà un concurs tast de vins a cegues (19 h), dirigit pel sommelier Dami Vila. La participació serà per parelles i consistirà a reconèixer i endevinar quins vins del Bages s'ofereixen. S'haurà d'encertar observant el color del vi i tastant-lo. Segons la secretària del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Eva Farré, «serà un tast ludicofestiu per apropar la cultura del vi a tothom». La iniciativa ha motivat artesencs i visitants a apuntar-s'hi i les places per al tast a cegues ja estan esgotades.

Tastos amb ritme

Els Tastos amb ritme permetran degustar una selecció de 14 vins de la DO Pla de Bages i maridar-los amb tapes gastronòmiques dels establiments d'Artés La Xicra, Al Punt, La Llosa i Pessics Pastisseria. Vins i gastronomia que s'amenitzaran amb actuacions musicals i altres propostes lúdiques que de ben segur atrauran amants del vi i públic familiar amb ganes de passar una bona estona.

Preus dels tiquets demà

Els tiquets per als tastos es podran comprar a la plaça Vella d'Artés demà a la tarda mateix. Els preus són: 7 euros per 6 degustacions de vi (aquest tiquet també serà vàlid per a diumenge), 2 euros per 1 copa de la Festa de la Verema del Bages i 3 euros cadascuna de les tapes que elaboraran els restauradors d'Artés.

Concurs #postuveremabages

Qui no ha fet alguna vegada postureig amb una copa de vi a la mà? Aquestes fotografies i d'altres de relacionades amb els vins, la vinya, la viticultura de la DO Pla de Bages o les activitats de la Festa de la Verema poden participar al concurs d'Instagram, amb l'etiqueta l'etiqueta #postuveremabages.
 
Les imatges es poden penjar fins diumenge a la nit i a partir d'aquí un jurat triarà les millors (en valorarà la qualitat, l'exclusivitat, el valor artístic, l'originalitat, la singularitat, la creativitat i la innovació). També tindran premi  les fotos amb més likes.
 
Hi haurà dos guanyadors de cada categoria: els primers premis obtindran una visita per a quatre persones a un celler de la DO Pla de Bages; i els segons, un lot de vins del Bages.
 
A partir de dilluns, 7 d'octubre, l'organització de la festa es posarà en contacte amb els guanyadors mitjançant el seu perfil a Instagram, que és @festaveremabages.

Cultura popular, música i activitats infantils

Els tastos de vins i maridatges que es faran aquest dissabte a la tarda a la plaça Vella d'Artés es complementaran amb altres propostes lúdiques. A les 5 de la tarda, actuació castellera a càrrec dels Picapolls de la Gavarresa. Després, a 2/4 de 6, gimcana familiar. A les 7, mentre els adults participin al tast a cegues, els infants podran jugar als jocs gegants que es muntaran a la mateixa plaça. I al vespre, amenitzarà el maridatge gastronòmic la música de Cèlia Vila i Víctor Grané, i també actuació d'El Fugitiu.
 
La música i l'oci són ingredients que també seran molt presents a la jornada de diumenge. A partir de les 5 de la tarda es podrà participar en partides de l'oca en un joc gegant a la plaça del Padró. A 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça Vella, actuació musical de Mon Petit Món.
 
A les 6 de la tarda, exhibició dels Amics del Ball en Línia, a la plaça dels Escacs. I a 2/4 de 8 de la tarda, com a cloenda de la Festa de la Verema, es podrà gaudir d'un concert amb la Big Band The Cool Ensemble.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook