Notícies | Agenda

Dia de l'Alzheimer: Projecten quatre curts a la Plana de l'Om que ofereixen una altra mirada

Són obres seleccionades entre les finalistes del Brain Film Fest
19-09-2019 21:51
0 vots
«Hurto», de Jerónimo Garcia Castela.

«Hurto», de Jerónimo Garcia Castela.

El món de la creació, ja sigui amb la pintura, el cinema, la literatura... cada cop ofereix més visions sobre la malaltia de l'Alzheimer. Per això enguany, amb motiu del Dia Mundial, que es commemora el 21 de setembre, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès ha organitzat un acte en què es donarà Una altra mirada sobre l'Alzheimer amb la projecció de quatre curtmetratges que s'han triat al Brain Film Fest, que la Fundació Uszheimer, Minimal Films i la Fundació Pasqual Maragall impulsen al CCCB de Barcelona.

L'entitat, que havia fet xerrades des del punt de vista mèdic, l'any passat ja va fer un acte més poètic, «per tal de millorar la relació emocional amb els malalts», exposa Pep Garcia, integrant de la junta. La selecció dels quatre curts que es projectaran avui (19.30 h) a l'Espai Plana de l'Om s'ha fet entre els finalistes de les darreres edicions del Brain Film Fest «i ofereixen missatges diferents: fan riure, plorar, entristir, rumiar, quedar-se sense paraules...». Cadascun dels curts tindrà un presentador: Rosa M. Ortega, regidora d'Infància, Joventut i Persones Grans; Enric Roca, de CineClub; Joan Morros, d'El Galliner; i Montse Amorós, sòcia de l'entitat (la seva mare té la malaltia en l'actualitat). També hi serà Albert Arcas Pons, el director d' Em caso per ella.

D'altra banda, dijous vinent (17 h, al Maïami) es reprèn el cicle Alzheimer a l'hora del cafè, amb el periodista Gonçal Mazcuñán.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook