Notícies | Agenda

L'àliga, símbol del patrimoni festiu de Cardona

05-09-2019 20:36
0 vots
 ajuntament de cardona

ajuntament de cardona

L'àliga de Cardona és un símbol que es va recuperar el 2013, 300 anys després de la seva desaparició durant la guerra de Successió. Des de fa sis anys, s'ha convertit en un element més del patrimoni festiu de la vila i és present en diversos actes. Aquest cap de setmana l'àliga farà els seus tres balls de festa major i tornarà a aparèixer en l'acte institucional de commemoració del 18 de setembre del 1714, en què es recorda la caiguda de Cardona a mans de les tropes de Felip V, una setmana més tard que la ciutat de Barcelona, motiu pel qual la vila i el seu castell són el darrer baluard de les llibertats catalanes.

Ballades per festa major

Aquest dissabte 7 de setembre, a les 6 de la tarda, l'àliga de Cardona ballarà a la plaça del Mercat en l'acte de la processó de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini.

Dilluns, 9 de setembre, l'àliga protagonitzarà el seu ball a l'interior de l'església parroquial, en acabar la missa de les 12 del migdia. I l'endemà, dimarts, tornarà a ballar a la plaça del Mercat després de la missa de les 11 del matí en sufragi dels difunts.

El dimecres 18 de setembre la ballada es farà a les 8 del vespre davant del monument de l'Onze de Setembre.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook