Notícies | Agenda

Cardona s'endinsa en la festa major amb una de les nits més populars, la de l'Empalme

El pregó popular, el txupinasso i els concerts d'aquest divendres a la nit donaran pas a quatre dies d'activitat lúdica
05-09-2019 20:36
0 vots
La plaça de bous serà avui l'escenari de la Nit de l'Empalme, amb varietat de concerts ajuntament de cardona

La plaça de bous serà avui l'escenari de la Nit de l'Empalme, amb varietat de concerts ajuntament de cardona

Cardona viurà aquest divendres, 6 de setembre, una de les nits més multitudinàries: la Nit de l'Empalme, que arrencarà a les 11 amb l'actuació de la Banda de Música de Cardona, per donar pas al pregó popular a càrrec dels personatges dels Pastorets de Cardona Bato i Borrego. A les 12 de la nit es farà el tradicional txupinasso i, tot seguit, aniran pujant a l'escenari grups d'estils diversos que faran vibrar la plaça de bous. Actuaran Juantxo Skalari, Vizuri i Besos de Perro, i entre grup i grup la batucada XQT's Percussió. A més, durant tota la nit a la plaça de la Fira de Dalt, We Love Music-On. La festa s'allargarà fins demà al matí, rematant-ho amb l'arribada dels bous als carrers de la vila.

A partir d'aquí, seran quatre dies d'activitat per a petits i grans, amb els corre de bou com a principal reclam. Però no serà l'únic: hi haurà concerts i balls de nit amb orquestres com la Mediter-rània i la Nova Saturno i grups com ara Sixtus, es faran espectacles i tallers per a infants, i no hi faltarà la trobada de gegants, les sardanes, els balls tradicionals de l'àliga i de bastons, i el castell de focs, entre altres actes. (Vegeu la programació detallada i els horaris aquí.)

Des de la comissió de la festa major destaquen l'esforç «per oferir un programa d'actes interessants, de qualitat i pensats per a tots els públics i edats, intentant mantenir l'essència de la nostra festa, amb un ric patrimoni històric i cultural, i a la vegada incorporant noves propostes».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook