Notícies | Agenda

Les fires i festes del cap de setmana a la Catalunya Central

La Festa Major de Sant Joan de Vilatorrada o la diada dels Quatre Fuets a Berga, actes destacats
14-06-2019 08:12
1 vot
Els quatre fuets inicien  la festa berguedana de la Patum. Aleix Camprubí

Els quatre fuets inicien la festa berguedana de la Patum. Aleix Camprubí

Avià

Festa Major de la Plana. Dissabte, a les 20.30 h, sopar de festa major. Preu: 14 euros. Gratuït per a menors de 8 anys. Cal reserva prèvia. A les 23 h, ball amb Pep i Maria José Trio. Diumenge, a les 9 h, missa de germanor amb la coral Santa Maria d’Avià. Tot seguit, xocolatada i coca. A les 17 h, jocs de cucanya. A les 19.30 h, ball amb Lucky Luke. Tots els actes, a la carpa de festa major.

Balsareny

7a Trobada Gegantera. Dissabte, a les 17 h, plantada de gegants a la carretera de Manresa, davant del camp de futbol. A les 18.30 h, cercavila pels carrers del poble. A les 20 h, a la plaça de l’Església, balls de lluïment, celebració dels 5 anys de la Blanca i presentació del regal d’aniversari. Homenatge a Toni Mujal i Obradors, escultor de gegants de Cardona. A les 21 h, al Sindicat, sopar geganter. A les 23 h, discomòbil exclusiva per a geganters. Organització: colla Els K + Sonen.

Berga

Commemoració del Dia d’Europa. Divendres, a les 18.45 h, al Casal d’Europa del Berguedà (Pavelló de Suècia). Enguany dedicat a Geòrgia. Lliurament dels premis Gibert, Berguedans al Món, empresaris i Medi Ambient. Concert a càrrec de la coral Santa Maria d’Avià. Cloenda amb aperitiu.

La Patum. Dissabte, a les 22 h, a la plaça de Sant Pere, concert de Patum, 22è Memorial Ricard Cuadra, amb Andrea Motis-Quintet i la Banda del Memorial Ricard Quadra. Entrades: 15 euros amb cadira i 10 euros sense cadira. En cas de mal temps es farà al Teatre Municipal. Diumenge, a les 11.30 h, a la plaça de Sant Pere, diada dels Quatre Fuets amb els Castellers de Berga, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró. A les 17.30 h, a la plaça Viladomat, 68è concurs nacional de colles sardanistes amb la Cobla Pirineu. Amb la col·laboració de l’Associació Sardanista Cim d’Estela. A les 20 h, a la plaça de Viladomat, els Quatre Fuets.

Calaf

25a Trobada de puntaires. Dissabte, de 10 a 13 h, a la plaça dels Arbres. Aplec d’associacions que fan punta al coixí i celebració de l’aniversari. Organització: Associació ARCA-Calaf.

Fals

Aplec del Grau. Diumenge, a les 11 h, al Grau, missa solemne i balls de l’Almorratxa, de Corrandes i de Cascavells de Fals. Repartiment del panet. A continuació, ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Terrassa. A les 14 h, dinar de l’Aplec sota de les alzines del Grau. Caldrà haver-s’hi apuntat prèviament. A les 17 h, animació infantil a càrrec de Set de So (funky, salsa, blues).

Igualada

Vadefoodies. 5è Festival de Tendències Gastronòmiques. Divendres, a partir de les 19 h, i dissabte, d’11 a 21 h, al pati del Museu de la Pell. La cuina coreana i els esmorzars de forquilla seran els protagonistes d’aquesta edició. També els fermentats, els gelats i els concurs de tast de vins, amb tallers, xerrades, demostracions de cuina i música. Entrada gratuïta. Més informació: www.vadefoodies.cat.

Manresa

Festes del barri de Valldaura. Divendres de 10 a 13 i de 16 a 20 h, al casal La Nostra Llar (Dos de Maig, 26-28), campionat de dòmino per parelles. A les 16 h, exposició de vestits de paper. A les 20.30 h, pregó de festes. Dissabte, a les 9.30 h, a la plaça 8 de Març, cercavila. De 10 a 13 i de 16 a 20 h, al casal La Nostra Llar, exposició de manualitats i labors i de vestits de paper. A les 11 h, a la plaça 8 de Març, espectacle infantil i festa de l’escuma. A les 12.30 h, concert-vermut. A les 18 h, al Globus Bar, espectacle musical de MTM. A les 18 h, al casal La Nostra, Llar, campionat de billar. En acabat, a la plaça 8 de Mar, entrega de premis de billar i dòmino per parelles, sopar popular i espectacle musical Show Music’80. Diumenge, a les 8 h, a la plaça 8 de Març, torneig de petanca i entrega de premis. De 10 a 13 i de 16 a 20 h, al casal La Nostra Llar, exposició de manualitat i labors i de vestits de paper. A partir de les 10 h, a la plaça 8 de Març, matinal de country, concurs de dibuix infantil i entrega de premis de dibuix i xocolatada popular. A les 12.30 h, concert-vermut. A les 17.30 h, exhibició de dansa. A les 19.30 h, botifarrada popular i fi de festa. Organització: Associació de Veïns de Valldaura.

Sant Joan de Vilatorrada

Festa major. Dissabte, a les 11.30 h, a la llibreria El Racó de les Paraules, 2n concurs de puzles per parelles. Dues categories: de 6 a 12 anys i de més de 13 anys. Inscripcions: 5 euros. A les 20 h, a la capella del Mas Sant Joan, concert de la coral Czarda a cappella. Diumenge, a les 19 h, a la plaça Major, audició de sardanes amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Organització: Associació Sardanista Bon Rotllo.

Festa Major Infantil. Divendres, a les 18 h, cercavila de colors que s’iniciarà a l’avinguda Montserrat, a l’altura de l’institut Quercus. A la plaça del Sidral, pregó a càrrec del Consell d’Infants. A la plaça Major, pluja de confeti i, tot seguit, al pati de la ludoteca, sopar a la fresca. A les 22 h, a Cal Gallifa, ball disco. Dissabte, a les 17 h, a la plaça Major, merengada, ensabonada, ruixada i piscina de xocolata. En fer-se fosc, al parc Catalunya, correfoc infantil i, en acabar, espectacle Foc foc crema crema al parc Catalunya, amb l’Aula de les Arts de Carrer, els Reis del Só i la Big Band de l’Escola Municipal de Música. Diumenge, a les 10 h, al parc Catalunya, La tira al parc: tallers de gegants i danses de la SCCR La Verbena, Ampans, Clubs d’escacs Sant Joan, inflables... La Megatómbola de la Festa Major Infantil. A les 12.30 h, al parc Catalunya, Entre blanc i negre tots els colors, espectacle de cloenda a càrrec de l’Aula de les Arts de Carrer. Tot seguit, a Cal Gallifa, vermut amb gana. Organització: El Sidral.

Sant Quirze Safaja

Festa major: Sant Quirze i Santa Julita. Diumenge, de 10 a 13 h, al parc de l’Aigua, taller de cuina solar. A les 12 h, a l’església, missa solemne. De 13 a 14 h, a la plaça de l’Església, aperitiu i cantada. A les 14 h, dinar popular.

Súria

Súriatrastos. Dissabte, de 9.30 a 13.30 h, a la plaça de la Serradora. Mercat mensual d’intercanvi i venda d’objectes de segona mà.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook