Notícies | Agenda

Josep Maria Flotats i Pere Ponce interpreten «Voltaire i Rousseau, La disputa» al Kursaal

L'obra de Jean-François Prévand, dirigida pel mateix Josep Maria Flotats es podrà veure a les 21 h a la Sala Gran
23-05-2019 17:00
0 vots
Flotats i Ponce representen a Voltaire i Rousseau | Imatge Promocional

Flotats i Ponce representen a Voltaire i Rousseau | Imatge Promocional

L'obra 'Voltaire i Rousseau. La disputa', escrita pel francès Jean-François Prévand, es podrà veure a Manresa aquest dissabte 25 de maig a les 21 h a la Sala Gran del Kursaal. Una de les grans icones del teatre català com és Josep Maria Flotats ha estat l'encarregat d'adaptar i dirigir aquest text per posar en escena un combat d'alta volada entre dos dels filòsofs més importants del segle XVIII, Voltaire i Rousseau que tenen com a protagonistes el mateix Josep Maria Flotats i Pere Ponce.

En la jornada de reflexió de les eleccions municipals i europees que se celebraran aquest diumenge, al Kursaaal es podrà veure aquesta obra en què un pamflet anònim acusa Jean Jacques Rousseau d'haver abandonat els seus cinc fills. Rousseau recorre a Voltaire per esbrinar plegats qui és l'autor d'aquesta acusació. És l'oportunitat d'assistir a una gran escena domèstica en què dos filòsofs enfronten les seves idees a l'entorn de Déu, la igualtat, l'educació i el teatre. Dues maneres generoses però molt diferents de concebre la societat.

L'espectacle, en castellà, es va estrenar al teatre María Guerrero de Madrid el gener del 2018 i no es tracta d'una obra filosòfica sinó un diàleg accessible per a qualsevol espectador, en què dos grans pensadors de la Il·lustració confronten les seves idees. Un espectacle per gaudir del teatre de text en estat pur.

Després d'Stalin' (2008) i 'Ser-ho o no' (2016) que també han passat pel Kursaal, Josep Maria Flotats torna a Manresa, on va actuar per primer cop amb la Companyia Flotats l'11 de març de 1986, al teatre Conservatori amb 'El Cyrano de Bergerac'.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook